US tržby: Loupež, která se zvrhne v hororovou noc, je posledním hitem léta

US tržby: Loupež, která se zvrhne v hororovou noc, je posledním hitem léta
Mechanik zabiják: Vzkříšení
Měli jednoduchý plán - okrást slepce. Co by se mohlo zvrhnout? Jenže původně plánovanou oběť hraje Stephen Lang, který když zjistí, že mu po době pobíhají tři cizí teenageři, zamkne, zhasne a nechá je prožít peklo.
Jednoduchou zápletku nového hororu Fedea Alvareze (Lesní duch) se podle recenzí povedlo maximálně využít (dokonce nechybí překvapivý twist), takže si Smrt ve tmě za první tři dny promítání došla pro 26 milionů dolarů. A to stála necelých deset! Snímek si s přehledem urval první místo (druhý Sebevražedný oddíl neměl ani polovinu), takže je jasné, že se nám zrodil nový žánrový fenomén. O co, že studio brzy oznámí pokračování.
Jessica Alba, Jason Statham
Mechanik zabiják: Vzkříšení
Jediným dalším papírově silnějším nováčkem byl druhý Mechanik zabiják, Jason Statham ale bohužel znovu potvrdil, že nemá u diváků potřebnou star-power. Sequel Mechanik zabiják: Vzkříšení otevřel až na pátém místě za 7.4 milionů dolarů. Což víceméně odpovídá tomu, jak si jiné Stathamovy sólovky vedly v posledních letech v kinech. Přesto lze start označit za zklamání, protože první Mechanik zabiják (2011) startoval za 11 milionů.
Je vlastně malý zázrak, že Statham pořád akční sólovky točí. Nechápejte mě špatně - osobně si je užívám, v kinech se ale nezaplatí a ani na videu to není v prodejích žádný zázrak. Filmový bůh ale očividně drží nad sympatickým ranařem ochrannou ruku. Uvidíme, jak dlouho mu to ještě vydrží.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.