Rychle a zběsile: Neuvěříte, jaká role byla původně napsána pro Tommy Lee Jonese

Rychle a zběsile: Neuvěříte, jaká role byla původně napsána pro Tommy Lee Jonese
Uprchlík | Warner Bros.
V něm naháněl Tommy Lee Jones z vraždy neprávem obviněného Harrisona Forda a byl to právě Jones, na něhož si tvůrci při psaní postavy agenta Hobbse původně mysleli. Zní to bláznivě? Vlastně to dává smysl.
Pokud si připomeneme Hobbsův základ - tedy že měl naše hrdiny lovit - ne náhodou to připomíná Jonesovu oscarovou roli ve zmíněném Uprchlíkovi. Stačí se podívat na následující scénu a je jasné, že by se Jones svým projevem v roli rozhodně neztratil. Jen by pravděpodobně nedošlo na pěsti.
Jonesovo původně plánované obsazení odhalil sám Vin Diesel během chatu na svém Facebooku. Současně to byl paradoxně on, kdo herce vyšachoval. Fanynka jménem Jen Kelly se totiž Diesela zeptala, kdy bude konečně pracovat s Dwaynem Johnsonem a tím mu nasadila brouka do hlavy. Nakonec byl Hobbs přepsán na tělo Johnsonovi. Ironií osudu je, že se Diesel a Johnson na place v průběhu natáčení dalších dílů rozhádali a napětí bylo u posledního Rychle a zběsile tak velké, že žádnou scénu ani netočili spolu.
Neobsazením Jonese jsme každopádně de facto o nic nepřišli. Proč? Protože existuje zmíněný fantastický Uprchlík, kde si roli naháněče herec opravdu vychutnal. A s trochou dávky tolerance potěší i jeho pokračování Šerifové.
Tommy Lee Jones
Rychle a zběsile 5