33. týden-kinopremiéry: Linův Star Trek, Phillipsovi Týpci a Troškova Strašidla

33. týden-kinopremiéry: Linův Star Trek, Phillipsovi Týpci a Troškova Strašidla
Star Trek: Do neznáma | Paramount Network
Star Trek: Do neznáma
Star Trek: Do neznáma | Paramount Pictures
Kam se aktuálně vydává posádka vesmírné lodi Enterprise? Do neznáma. Režijní kormidlo převzal od J.J. Abramse Justin Lin (série Rychle a zběsile), přičemž si autor posledních Hvězdných válek zajistil producentský dohled. Na scénáři spolupracoval komik mezi herci Simon Pegg, který se ujal i jedné z filmových rolí. Postaral se tak o gagy, jimiž obohatil poměrně standardní příběh Star Treku: Do neznáma o ztroskotané lodi a padouchovi, co to měl všechno na svědomí.
Star Trek: Do neznáma
Z recenze Františka Fuky: "Změna režiséra se pravděpodobně vyplatila, protože akční scény jsou lepší než v obou předchozích filmech. Dočkáme se při nich nápadité práce s kamerou, hrátek s gravitací i vesmírné choreografie, všechno je to slušně dravé, ale díkybohu slušně přehledné a nebolí z toho hlava... Filmové Star Treky se i nadále snaží balancovat na hranici mezi současným sci-fi velkofilmem a něčím, co je retro, pro starší diváky, toužící po nostalgii a mírné ironii... Fakt mě zajímá, jestli se v příštích dílech tahle série někam radikálně posune, nebo se bude snažit takhle balancovat nadále..." Všechny tuzemské recenze si přečtete zde. Prozatím 78 procent.
Miles Teller, Jonah Hill
Týpci a zbraně. Takhle idylické to bylo jen ve filmu.
Režisér, scenárista, producent a herec Todd Phillips si největší úspěch zajistil díky nic neřešící pařanské sérii. Pro svou novinku vyměnil Vegas a Bangkok za Miami Beach a inspiroval se krvavým byznysem se zbraněmi. Týpci a zbraně pojednávají o dvojici mladých mužů (Jonah Hill, Miles Teller), kteří se dostanou k lukrativní zakázce - zbraně dodávají do Američany obléhaného Iráku. Jak správně tušíte, situace jim přeroste přes hlavu v okamžiku, kdy si přijdou na stovky miliónů dolarů a dostanou se k ilegálním afghánským zakázkám.
Z recenze Františka Fuky: "Film Týpci a zbraně vznikl velmi volně na motivy skutečných událostí a nejlépe vám jeho atmosféru přiblížím tím, že ho přirovnám k nedávné skvělé Sázce na nejistotu (2015). Znamená to, že hlavní hrdinové jsou nemorální hajzlové, kteří udělají cokoliv, aby vydělali. A přitom je nám vysvětlováno, jak naprosto nesmyslně celá ta mašinerie funguje a má to být vtipné svou absurdností. A většinu času se tomu máme nevěřícně smát."
Miles Teller, Jonah Hill, Todd Phillips
Pokud chtěl režisér Phillips poukázat na tragikomičnost byznysu se zbraněmi, povedlo se mu to. Jestli ale mířil výš a chtěl se dostat do samotného mechanismu vražedného kšeftu, vystřílel na tom až příliš nábojů stylem fanatického vojáka s automatickou zbraní. Všechny recenze najdete zde. Prozatím 61 procent.
Karel Dobrý, Tereza Kostková
Strašidla | Fénix film
Třetí novinkou je rodinná komedie Zdeňka Trošky Strašidla, kterou se autor po sérii Babovřesky vrací k filmům pro rodiny s dětmi. Alespoň tak je to annoncováno. Jaký je příběh Strašidel? Hejkalovic rodinka žije načerno v opuštěné městské vile. Aby v ní mohla zůstat, musí se její členové vydat do práce a do školy. Více se dozvíte z traileru.
Zdeněk Troška
Troškovi se podařilo kromě věrných souputníků podařilo angažovat i solidní herecké představitele. Snad se příliš neztrapnili a napomohli výsledné podobě filmu, který je znovu protkán nekonečnou řadou placementu (viz oficiální plakát).
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.