US tržby: Prvenství pro Sebevražedný oddíl, nástup Buchet a klobás a 1 milión pro Anthropoid

US tržby: Prvenství pro Sebevražedný oddíl, nástup Buchet a klobás a 1 milión pro Anthropoid
Sebevražedný oddíl (2016) | Warner Bros.
Adewale Akinnuoye-Agbaje, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Karen Fukuhara, Will Smith
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
Tým těch největších komiksových padouchů ze Sebevražedného oddílu si pro sebe utrhl i uplynuvší víkend v kinech. Tržby sice spadly na "pouhých" 43.7 miliónů USD, ale i tak válí. Film s rozpočtem 175 miliónů prozatím v USA utržil miliónů 222. Ve zbytku světa ulovil dalších 243 míčů.
Buchty a klobásy
Buchty a klobásy | Columia Pictures
Vítězem víkendu je nicméně spíš animovaná komedie pro dospělé Buchty a klobásy. V zemi hotdogů a hamburgerů byl film nasazen do 3.103 kin (Sebevražedný oddíl jich měl k dispozici 4.255). Navíc měl velmi nízký rozpočet - 19 miliónů USD. Tržby o premiérovém víkendu se vyšplhaly 33.6 miliónu USD. Ze zbytku světa animák posbíral jen 2.6 miliónu. I tak je to pro tvůrce téhle bejkárny úspěch.
Oona Laurence, Oakes Fegley
Můj kamarád drak
Jako zklamání naopak působí víkendová čísle rodinného fantasy filmu Můj kamarád drak. Snímek s rozpočtem 65 miliónů USD utržil jen 21.5 mega. Čísla ze světa hlásí 5.3 miliónový přírůstek. Studio Disney chtělo oprášit animovanou klasiku z roku 1977 a vydělat. Může za neúspěch absence slavného režiséra? To zůstává otázkou, když ani Obr Dobr (2016) ve výsledku neuspěl. V USA Spielbergova fantasy od 1. července utržila 53 miliónů USD a ve zbytku světa jen 74. A to měl film rozpočet 140 miliónů!
Jasoun Bourne (2016) je čtvrtý s tržbami 13.6 miliónu USD. Za tři víkendy má na kontě 126 míčů na území USA. Ve zbytku světa utržil 119 miliónů USD. Film s agentem bez minulosti přišel tvůrce na 120 mega.
Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell
Matky na tahu
Dařilo se komedii Matky na tahu (2016), která skončila pátá s tržbami 11.4 miliónu USD. V kinech řádí tyhle emancipované mamči třetí víkend a Bourneovi dávají lekci z efektivity; s rozpočtem 20 mega si přišly na 71 miliónů USD jen z amerických kin. Ve zbytku světa utržily dalších 13.6.
Veleúspěšný Tajný život mazlíčků (2016) skončil šestý s tržbami 8.8 miliónu dolarů. Star Trek: Do neznáma (2016) se drží o příčku níž s 6.8 milióny.
Jamie Dornan, Cillian Murphy
Cillian Murphy a Jamie Dornan ve filmu Anthropoid (2016) | facebooková stránka filmu
Za dlouhodobě nejúspěšnějším filmem žebříčku, animákem Hledá se Dory (476 miliónů USD), se na patnáctém místě usadil koprodukční Anthropoid. Historický film pojednávající o atentátu na Heydricha promítalo 452 kin. Hvězdy a téma zajistily tržby v objemu 1.2 miliónu USD. Snímek stál 9 miliónů. Na serveru RottenTomatoes si můžete přečíst necelou šedesátku recenzí. Ty dávají filmu s hvězdami Jamiem Dornanem a Cillianem Murphym v průměru 57 procent. České jsou o pár procent pozitivnější.
Jak si snímek povede ve zbytku světa? Doufejme, že s větším zájmem. Musíme si ale počkat. Kupříkladu datum české premiéry ještě uvedeno nebylo.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.