CZ tržby: Jak si v kinech vedl Tajný život mazlíčků, Sebevražedný oddíl nebo Sezn@mka?

CZ tržby: Jak si v kinech vedl Tajný život mazlíčků, Sebevražedný oddíl nebo Sezn@mka?
Tajný život mazlíčků (2016)
Tajný život mazlíčků
Tajný život mazlíčků (2016)
Tajný život mazlíčků odstartoval vskutku působivě. O premiérovém víkendu vyrazilo na zvířecí animák do 135 kin 102.131 diváků. Což je třetí nejúspěšnější otvírák letošního roku (po Warcraftu a Době ledové). Diváci za film utratili přes 14 miliónů korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 75 miliónů dolarů na kontě téměř 600 miliónů. A přitom tak jednoduchý scénář - domácí mazlíčci dělají v nepřítomnosti paniček a páníčků skopičiny. Kvalitně zpracované animáky (tenhle je od tvůrců série Já, padouch) prostě táhnou. A táhnout budou. Viz americký úspěch ujetosti Sausage Party.
Margot Robbie
Sebevražedný oddíl | Warner Bros.
Na druhou příčku klesl Sebevražedný oddíl, sebranka komiksových řezníků, kterou se DC Universe pokouší vyrovnat studiu Marvel. Oproti předchozímu týdnu si film pohoršil téměř o 50 procent - do 68 kin na něj přišlo 41.133 fanoušků. Tržby lehce přesáhly 6 miliónů korun. Velkofilm s rozpočtem 175 miliónů dolarů prozatím utržil v USA 222 miliónů a celkově má na kontě 465 miliónů USD. Vzhledem k rozpočtu a výdajům za reklamu určitě ne tolik, kolik producenti očekávali. Tržby ze světa nicméně dávají tušit, jak to bude do budoucna - produkce ze západu budou točit čím dál častěji "na objednávku" východních diváků. Ti jsou lačni téměř po čemkoliv západním.
SEZN@MKA
SEZN@MKA s Jiřím Langmajerem. | BontonFilm
Třetí místo a tuzemský zářez. SEZN@MKA je v kinech třetí víkend a stále se drží mezi nejúspěšnějšími. Tentokrát na vztahovou komedii vyrazilo 10.056 diváků, kteří za vstupenky utratili 1.4 miliónu korun. Celkem se na žhavého adepta na nejhorší tuzemský film roku vydalo přes 84 tisíc diváků. Což je o dost víc než návštěvnost Krotitelů duchů (po 3 víkendech pouze 30 tisíc diváků), Hřebejkova Učitelka (po 4 víkendech 36 tisíc návštěvníků) nebo Jasona Bournea (po 3 víkendech 57 tisíc diváků).
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Čtvrtá příčka patří Době ledové: Mamutímu drcnutí (2016). O pátém víkendu na animák vyrazilo 20.232 diváků. V pokladnách nechali 1.4 miliónu korun. Za celou dobu má další díl (nekonečné?) veleúspěšné série na kontě 301 tisíc diváků a 42 miliónů korun. Spolu s Hledá se Dory (2016) a Teorií Tygra (2016) se řadí mezi nejúspěšnější filmu na aktuálním žebříčku UFD Top 20.
Karel Dobrý, Tereza Kostková
Strašidla | Fénix film
Ze čtvrtečních premiér se kromě "Mazlíčků" v nejúspěšnější dvacítce objevily Mělčiny (5. místo, 7.801 diváků, 1 milión korun), Nejkrásnější den (10. místo, 2.591 diváků, 367 tisíc korun) a Komorná (11. místo, 2.023 diváků, 242 tisíc korun). V předpremiérovém víkendu do kin zamířila novinka Zdeňka Trošky Strašidla (18. místo, 719 diváků, 64 tisíc korun). Příští pondělí se dozvíte, jak jeho novinka zabodovala v kinech po celé republice.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.