Alden Ehrenreich alias mladý Han Solo se nejspíše dočká celé filmové série

Alden Ehrenreich alias mladý Han Solo se nejspíše dočká celé filmové série
To, že se novým Hanem Solem v plánovaném samostatném snímku stane Alden Ehrenreich, oznámily Disney a Lucasfilm oficiálně na Star Wars Celebration. Nyní je navíc jasné, že se jím nestane jen jednou, ale že se herec upsal ke kontraktu, který pracuje s možností, že snímky o nejoblíbenějším vesmírném pašerákovi budou minimálně tři.
„Kolem samostatného snímku Hana Sola vládne všeobecné nadšení a všichni věří v jeho potenciál,“ uvedl prý zdroj z filmového štábu. „Hanova raná dobrodružství se navíc vůbec nemusí týkat Impéria. Celý příběh může být natolik dějové otevřený, že může fanouškům poskytnou něco úplně jiného. Mohou prozkoumávat nové galaxie, rasy a širokou škálu nových postav.“
Autorem scénáře pro film Hana Sola jsou Lawrence a Jon Kasdanovi a vypráví příběh mladého Sola – pašeráka, zloděje a darebáka, se kterým se v kantýně Mos Eisley setkají o několik let později Luke Skywalker a Obi-Wan Kenobi. Autoři navíc potvrdili, že se ve snímku objeví i Chewbacca.
Natáčení sólovky Hana Sola začne v lednu 2017 v režii Phila Lorda a Chrise Millera (série Jump Street). Premiéra je zatím stanovena na květen 2018.