US tržby: Víkend plný zklamání

US tržby: Víkend plný zklamání
Tak předně v kinech odstartoval Star Trek: Do neznáma, pokračování vybavené výbornými ohlasy. Předchozí dva díly rebootované série vždy startovaly minimálně za 70 milionů. Není sebemenší důvod, proč by tomu u trojky mělo být jinak. Přesto se tak stalo - film otevřel za necelých 60 mega. Vyloženě málo to samozřejmě není, přesto je otázkou, proč došlo k propadu. Hezké počasí? "Blbá nálada" společnosti, která má momentálně úplně jiné starosti? Těžko říct. Otvírák (ač na prvním místě) je každopádně zklamáním.
Ještě více ale narazila Doba ledová a tady už můžeme mluvit o vyloženém průšvihu. Tahle série se vždy těšila velké oblibě a díl od dílu vydělávala víc, přičemž otvírák byl vždy minimálně za 40 milionů. Ohlasy jsou nicméně díl od dílu horší a jednou divákům trpělivost dojít musela. Stalo se tak o víkendu, kdy Mamutí drcnutí otevřelo až na čtvrtém místě za pouhých 21 milionů. Mohlo by to zavánět propadákem, zbytek světa ale ledovou partičkou podrží. Momentálně už má snímek celosvětově 199 milionů.
Ani výborně hodnocený horor Zhasni a zemřeš úplně nezaválel, když otevřel na třetím místě za 21 milionů. Profit je už v tuhle chvíli obrovský (film stál 4.9 milionů), dobře hodnocené horory ale obvykle bez většího zadýchání otevřou za cca 30 milionů. Výsledné číslo tedy zůstalo za očekáváním.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.