US tržby: Krotitelé duchů na milované mazlíčky nestačili

US tržby: Krotitelé duchů na milované mazlíčky nestačili
Ženský restart oblíbeného kultu měl navíc od začátku ztíženou pozici, neboť fanatičtí fanoušci originálu novou verzi rovnou nenáviděli, aniž by jí dali šanci. Výkřiky "ničíte nám dětství" ale nejsou úplně na místě. Je totiž třeba nezapomínat na to, že již druhý díl původní série šel kvalitou oproti jedničce hodně dolů (na vině bylo tehdy studio, které tlačilo podívanou blíže dětským divákům). Remake tak nemůže ničit odkaz, jen ho oživit. A to se povedlo.
Krotitelé duchů s cedulkou 2016 sice skončili až druzí, otevřeli ale za 46 milionů dolarů. To vůbec není málo na film, u kterého řada diváků předem prohlásila, že ho nikdy nechce vidět. Ohlasy jsou navíc velmi dobré, ale s tím se dalo počítat. Snímek natočil zkušený komediální tým, takže není 73% na Rottentomatoes žádným velkým překvapením (původní dvojka má mimochodem 50%). Přesto nemají noví Krotitelé duchů vyhráno. I přes solidní start je tu totiž strašák v podobě rozpočtu 144 milionů. To rozhodně není málo a snímek bude muset vydělal minimálně 400 milionů, aby se zaplatil a pojistil si pokračování, s nimiž v tuhle chvíli v Sony počítají.
I když platili noví Krotitelé za divokou kartu, žádné jiný velký film do kin nešel. Do TOP10 se tak z nováčků podíval již jen krimi thriller The Infiltrator o honu na drogové kartely, který otevřel za 5 milionů až na osmém místě.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.