28. týden-kinopremiéry: Hledá se Sarah Connorová, stará dobrá Doba ledová, náš svět a pan Dokonalý

28. týden-kinopremiéry: Hledá se Sarah Connorová, stará dobrá Doba ledová, náš svět a pan Dokonalý
Doba ledová: Mamutí drcnutí - příjemné ochlazení uprostřed parného léta?
Doba ledová: Mamutí drcnutí je v pořadí pátým snímkem s populárními postavičkami a více či méně upozaděným příběhem. O čem "pětka" pojednává? Veverčák Scrat se zase žene za žaludem. Tentokrát vyrazí do vesmíru, kde způsobí hrozivou katastrofu - na planetu Zemi zamíří asteroid jako hrom. A jak správně tušíte, naši staří i noví známí hrdinové se vydají na záchrannou misi.
Doba ledová: Mamutí drcnutí
Vývoj série Doba ledová poněkud zamrzl. Od zrodu jedničky uplynulo 14 let. Nejnovější díl s pořadovým číslem 5 si ovšem tvůrci za rámeček nedají. Čeští recenzenti hodnotí 44 procenty a zmiňují únavu materiálu. A Scrata! Což jeho věrné fanoušky asi nepotěší. Na webu RottenTomatoes je průměr z recenzí dokonce pouhých 24 procent! Značka Doby ledové je nicméně mocnější než všechny kritiky dohromady. Jak si nový díl povede v českých kinech? Dočtete se u nás na webu v pondělí 18. 7. odpoledne v komentovaném žebříčku CZ tržeb.
Annalise Basso, Christopher Mackay, Viggo Mortensen
Tohle je náš svět
Na karlovarském festivalu získal cenu diváků. Nyní se režijní debut herce Matta Rosse Tohle je náš svět (2016) uchází o přízeň návštěvníků klasických kin. O čem snímek s Viggo Mortensenem v hlavní roli pojednává? Viggo ztvárnil svérázného otce šesti dětí, který rodinu vychovává v lesích, mimo civilizaci. Po smrti manželky však musí vyjet do města, aby vyřídil úřednické oficiality. A sejde se s tchánek, kterému se odlišný způsob výchovy vnoučat vůbec nelíbí.
Sigur Rós, Viggo Mortensen, Matt Ross
Z recenze Františka Fuky: "Mortensen, jehož velkým fanouškem jsem nikdy nebyl, podává v tomto filmu životní výkon. Ale i na všechny ostatní je radost se dívat, včetně nejmenších dětí. Je také zřejmé, že režisér natáčel podle vlastního scénáře, protože většina nuancí vychází do puntíku a směs tragického a veselého je velmi originálně dávkovaná." Všechny recenze si přečtete zde. Prozatím činí průměrná známka velmi dobrých 78 procent.
Fabrice Luchini, Juliette Binoche
Z filmu Líná zátoka, který žebříček UFD Top 20 uzavírá.
Pro vyznavače artovějších podívaných vstupují do kin další karlovarské snímky - francouzská komedie Líná zátoka (2016) a koprodukční drama Neonový býk (2015). První zmiňovaný film je archaickou groteskní detektivkou z přímořského prostředí, v níž vás pobaví známí francouzští herci v méně či více rafinovaných převlecích. Neonový býk je oproti tomu dramatem z prostředí brazilského rodea, kde vedle sebe žijí zvířata a lidé a sní o lepší budoucnosti.
Bláznivá pětka
A protože je léto a mladí mají volněji než jindy, rozhodl se distributor přidat další komediální ulítlost, francouzskou Bláznivou pětku (2016). A trochu se sekl. Snímek pojednává o tom, jak mladík bohatého otce přislíbí svým kamarádům pohádkové bydlení, načež mu zlatý kohoutek vyschne a on se peníze pokusí sehnat jinde. Jak? Prodejem drog, například. Bohužel to vypadá na prvoplánový teenagerský film, v němž se řeší jedno klišé za druhým. Takže samozřejmě dojde na netradiční sexuální praktiky a fekálie. Recenze si přečtete zde. Prozatím 38 procent.
Sam Rockwell
Sam Rockwell je Pan Dokonalý.
Americký kolega, akčně-komediální Pan Dokonalý (2015) je na tom lépe. Těží z hereckého umění Sama Rockwella (nájemný zabiják na útěku), Anny Kendrick (holka, co se do něj zamiluje) a Tima Rotha (ten zlej). Ale že by tvůrci přišli s bůhví jak originálním příběhem, tak na to zapomeňte. Trailer k filmu si přehrajete zde.
Arnold Schwarzenegger
Terminátor | Pannonia Entertainment CZ
A jedna kultovka na závěr. Od 19. 7. se bude ve vybraných kinech promítat Terminátor (1984) s Arnoldem Schwarzeneggerem. Tenhle sci-fi thriller zraje jako víno (32 let). Chcete si ho vychutnat v nejmodernějším kině v Praze. Pojďte s námi zdarma na úterní projekci do hostivařského Premiere Cinemas. Jestli jste mimopražští a uděláte si cestu do Teplic nebo Olomouce, můžete soutěžit o 2 lupeny.
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.