US tržby: Hollywood si připsal na konto další propadák(y)

US tržby: Hollywood si připsal na konto další propadák(y)
A protože po vzoru jiných slavných hororových sérií Očista moc nestojí (trojka tvůrce přišla na lidových 10 milionů), je studio v plusu a cokoli, co dál přiteče z pokladen, bude profit. Minimálně jednoho pokračování se ještě dočkáme.
První znovu skončila Dory (tentokrát s částkou 41 milionů dolarů). Pixar potvrzuje svou suverenitu u diváků a po třech týdnech má snímek na celosvětových tržbách půl miliardy. A teď je čas na ty slíbené propadáky.
Druhý skončil nový Tarzan od tvůrce Harryho Pottera. Snímek otevřel za 38 milionů, což se nemusí zdát úplně málo. Jenže stál 180 a co je nejhorší, recenze nejsou nic moc. Pokud nová Kniha džunglí platila za příjemné překvapení roku (výborné ohlasy, 934 milionů vyděláno), nový Tarzan to projede. Ze 134 recenzí je jen třetina pozitivních, průměrná známka je 4.9 a i když jsou divácké známky o něco lepší, tady se megahit zkrátka nevyloupne. Snímek by se nicméně mohl zaplatit, což už neplatí o místě čtvrtém.
Až na bramborové pozici odstartoval Obr Dobr Stevena Spielberga. Přestože jde o novou verzi v Americe velmi oblíbeného filmu a snímek patří studiu Disney (o velkém jméně na režisérské židli nemluvě), diváci ho víceméně ignorovali. Startovné za 18 milionů je hodně málo, dvakrát tolik pro film, jehož výroba stála štědrých 140 milionů dolarů. Ve Státech se Obr Dobr rozhodně nezaplatí a ve světě nemá značka žádné jméno, takže ani tam táhnout film nebude. Tenhle remake se zkrátka Disneymu nevyplatí.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.