Recenze - Očista: Volební rok aneb Jaký je třetí díl hororové série?

Recenze - Očista: Volební rok aneb Jaký je třetí díl hororové série?
recenze-ocista-volebni-rok-2
Je relativně výpravná (tedy spíše jako dvojka než jako jednička) a přichází s na první pohled zajímavou premisou: Je zrušeno pravidlo, že se nesmějí zabíjet politici, což chce pravicový, náboženský, psychopatický neo-naci senátor využít k likvidaci hodné političky, která chce každoroční Očistu zrušit.
Na tuto zajímavou premisu je ovšem po deseti minutách zcela zapomenuto a zbytek filmu je o tom, že parta lidí chodí nočním městem, občas je někdo bizarní přepadne a střílejí po sobě nebo se perou. Je potřeba přežít a někoho zabít, čímž dobro vyhraje. Za měsíc pravděpodobně nebudu schopen rozlišit, která scéna byla ve dvojce a která ve trojce.

Trailer:

Očista: Volební rok
Výsledkem tedy je jakási naprosto neoriginální nízkorozpočtová kopie Útěku z New Yorku / Mad Maxe, která se drží všech žánrových klišé a vůbec nijak nevyužívá to zajímavé, co námět nabízí. Zaujala mě jen díky občasným zajímavým maskám různých těch vraždících psychopatů. A díky cool chlapíkům s vytetovanými hákovými kříži, kteří mají bílou sílu, ale bohužel je brzy zabije banda černochů.
Série Očista zjevně skončila v podobném letargickém marasmu jako svého času série Saw nebo o nějaké to desetiletí dříve Halloweeny, Freddy vs. Jasonové atd. atd...
Na čtyřku až desítku už nepůjdu. Pokud je nebude režírovat Christopher Nolan nebo Zdeněk Troška.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE