CZ tržby: V zajetí démonů, Warcraftu nebo Dory?

CZ tržby: V zajetí démonů, Warcraftu nebo Dory?
Hledá se Dory
Hledá se Dory
Hledá se Dory
U diváků to vyhrála modrá rybka Dory. O premiérovém víkendu (počítá se čtvrtek-neděle) přišlo na zábavný animák Hledá se Dory 78.325 fanoušků žánru, rodin s dětmi a dalších návštěvníků jednoho ze 120 kin, která novou pixarovku promítala. Tržby přesáhly 11 miliónů korun. Rekordní úspěch Warcraftu z předchozího víkendu Dory nevyrovnala. Čekalo se víc? Těžko říct. Distributor snímek uvedl dva týdny před koncem školního roku. Počkejme si, jak se bude Dory dařit v červenci a srpnu. Zootropolis: Město zvířat (2016) se v žebříčku drží již 16 týdnů! Bude mít Dory podobně tuhý kořínek?
Warcraft: První střet
Warcraft: První střet | CinemArt
Úderná vlna Warcraftu dost výrazně opadla (o 66 procent). Fantasy velkofilm zhlédlo druhý víkend v 81 kinech 40.779 fanoušků. V pokladnách nechali necelých 6.5 miliónů korun. I tak šlo v případě prvního Warcraftu o dost silný nástup. Na kontě má snímek necelé dva týdny od nasazení přes 208 tisíc diváků a tržby 32 miliónů korun. Což směle soupeří s nejúspěšnějšímii filmy, které jsou v žebříčku od 7 do 16 týdnů v řadě!
Patrick Wilson
V zajetí démonů 2
Třetí skončil horor Jamese Wan V zajetí démonů 2. 39 letý režisér rozjel sérii, která by se mohla do budoucna rozjet v duchu Saw. 54 kin, 19.901 diváků, 2.79 miliónu korun. Toť výsledek za druhý víkend. Kupříkladu v USA je z filmu megahit, kterému Warcraft sahá tak někam do pasu.
Měli víc diváků než výše zmiňovaný horor, ale o pár desítek tisíc nižší tržby. Řeč je o druhých Podfukářích, na které přišlo o premiérovém víkendu do 95 kin 19.960 diváků. V pokladnách nechali 2.73 miliónu korun. Hvězdně obsazený film ale do kin příliš netáhl. V USA, ani u nás. Kde se stala chyba?
Ikarie XB 1
Do kin se vrátila kultovní Ikarie XB 1. | NFA
Ze čtvrtečních novinek se v Top 20 uvelebila svérázná akční dvojice z kriminální komedie Centrální inteligence (6. místo, 4.681 diváků, 650 tisíc korun) a v restaurované verzi uváděná československá sci-fi klasika Ikarie XB 1 (17. místo, 540 diváků, 40 tisíc korun).
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.