Vzpomínáme: TOP 5 nejlepších filmů Antona Yelchina

Vzpomínáme: TOP 5 nejlepších filmů Antona Yelchina
* filmy jsou řazeny abecedně
vzpominame-top-5-nejlepsich-filmu-antona-yelchina
Charlie Bartlett (2007)
Filmografie Antona Yelchina má možná (pokud jde o hodnocení) silnější zářezy, tady ale herec dostal řádný prostor pro zářivé sólíčko. Z role Charlieho Bartletta, kluka z vyšších kruhů, který se musí te soukromé střední školy přestoupit na státní, kde si brzy (neplánovaně) otevře psychiatrickou poradnu pro spolužáky, vytěžil Anton ve všech možných ohledech maximum. Přestože hraje spratka z bohaté rodiny, okamžitě si divákyzískal. A to způsobem, že dle mnohých ve filmu přehrál i (jako vždy vynikajícího) Roberta Downeyho Jr..
Charlie Bartlett
vzpominame-top-5-nejlepsich-filmu-antona-yelchina-1
Green Room (2015)
Tuhle hororovo-thrillerovou pecku jsme zatím v našich končinách neměli možnost vidět. Příběh mladé rockové kapely, která se probudí uvězněná na odlehlém místě a nemá moc dobré vyhlídky na bezbolestnou budoucnost, drží na Rottentomatoes 91%. Anton ve filmu hraje jednoho z těch, kdo se snaží přežít, přičemž mu jde po krku Patrick Stewart! Přesně tak, šéf staré sestavy Star Treku se v tomhle filmu snaží zabít člena té nové. To se nevidí každý den. A jako bonus je to hodně velká (a hodně krvavá) zábava.
Jeremy Saulnier, Patrick Stewart
Přežijí jen milenci
Přežijí jen milenci (2013)
Anton měl jako herec tu úžasnou vlastnost, že se dokázal prodat prakticky ve kterékoli látce. I příběh melancholických upírů v režii legendárního Jima Jarmusche mu nedělal problém. Je pravdou, že jeho výkon v roli dealera, který své zubaté přátelé zásobuje, je pouhou třešničkou na dortu. Prim tu hraje neuvěřitelně intenzivní genius loci ponurého Detroitu a téměř až hypnotická atmosféra, která diváky na začátku pohltí a nepustí až do závěrečných titulků.
vzpominame-top-5-nejlepsich-filmu-antona-yelchina-2
Srdce v Atlantidě (2001)
Významný mezník v Antonově kariéře. První velká role (v pouhých 11 letech) a hned po boku Anthonyho Hopkinse. Tajemný příběh podle románu Stephena Kinga přinesl Antonovi zaslouženou nominaci na cenu Young Artist Award a zájem hollywoodských producentů, takže neměl od té doby nouze o role. Zajímavostí je, že dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí donutit mladého Antona k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde byl takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti.
Srdce v Atlantidě
Zachary Quinto, Zoe Saldana, Chris Pine
Star Trek (2009)
Asi jste to čekali. Restartovaný fenomén sci-fi žánru rozhodně nemůže v TOPce chybět. Dokázal totiž citlivě představit klasiku novému publiku a přitom si udržel nádech původní série. Největším vítězstvím je bezpochyby přesný casting. Anton byl jedním z hlavních pilířů, který pomohl tomu, že znovuzrozený Star Trek fungoval. V jednom (třetím) dobrodružství nové posádky si ho ještě užijeme. Pak čeká filmaře bolestivé přeobsazení a je v zásadě jedno, jaký herec na palubu Enterprise nastoupí. U fanoušků to mít lehké nebude.