Tvůrci Lesapána představí první sběratelskou sochu inspirovanou českým filmem

Tvůrci Lesapána představí první sběratelskou sochu inspirovanou českým filmem
tvurci-lesapana-predstavi-prvni-sberatelskou-sochu-inspirovanou-ceskym-filmem
Lesapán (2015) Pavla Soukupa se také vymyká. Krátký hraný film o Hejkalovi vznikl jako absolvenťák na UMPRUM a již zítra jeho autor představí lahůdku pro všechny maniaky a sběratele archiválií.
Sedmdesáticentimetrovou "postavičku" Hejkala, který byl hlavním (anti)hrdinou Lesapána, si budete moci naživo prohlédnout v pražském herním centru Warboss. V sobotu 18. června v 15:00 bude pokřtěna socha, kterou navrhl režisér filmu. Promítat se bude Lesapán a točit se bude pivo.
Kdybyste někdo měli o sochu Hejkala zájem, vězte, že vyjde na 8 tisíc korun. V rámci sběratelství to není vůbec přepálená cena. Jde o první sochu inspirovanou českých filmem, vznikala díky poctivým českým ručičkám a série sestává z pouhých 20 kusů tajuplného lesního tvora.
 

Rozhovor s režisérem Pavlem Soukupem

Pavel Soukup
Režisér Pavel Soukup
Proč jste nechali vyrobit sochy Lesapána?
Nabídlo nám to studio Fat Monster poté, co si všimli naší crowdfundingové kampaně a propagace na sociálních sítí, především ukázek přípravy masky. Proč nás napadlo uspořádat slavnostní odhalení? Je to okamžik, kdy socha oficiálně vstupuje do prodeje a odhalujeme její podobu veřejnosti. I sociálním sítím.
Už jsou zájemci, kteří si sošku zamluvili?
Skoro všichni, co ji zahlédli. Já, velmistr obrazu Patrik Velek a kameraman Václav Tlapák. Prototyp zůstává klukům z Fat Monster.
Jakou sbírkou podobných exemplářů disponuješ?
Sochu nemám zatím žádnou, pouze figurky. S těma se dalo totiž hrát a polohovat je a to mi přišlo v dětství zábavnější. Dneska už bych naopak kupoval sošku. Figurek mám několik desítek. Drtivá většina jsou hrdinové a záporáci DC a Marvel univerza, především pak Batmani a můj nejmilejší  - Stříbrný Batman v rytířské zbroji, jakožto má vůbec první figurka. Druhým nejoblíbenějším skvostem je oficiální pixarovská replika Buzze Rakeťáka 1:1, včetně stejného obalu jako ve filmu.
Co chystáš po Lesapánovi dál v rámci filmové tvorby?
Teď si brousíme zuby na takový odlehčený scifi kraťas. Podrobnosti zatím znají jen ti nejpovolanější, ale zatím můžu říct, že sháníme do týmu designéra robotů.