US tržby: Vlažný start Želvy Ninja 2 a nejasná budoucnost X-Menů

US tržby: Vlažný start Želvy Ninja 2 a nejasná budoucnost X-Menů
Než jsem tě poznala
Restartované Želvy Ninja zaválely. Zaválely hodně. Otevřely za 65 milionů a z celosvětových pokladen si odnesly půl miliardy dolarů. Není se co divit, že studio věřilo v to, že narazilo na novou zlatou žílu. Dvojka proto dostala ještě o něco štědřejší rozpočet (135 milionů, jednička měla o 10 méně) a velkou reklamní masáž. Nepomohlo to. Dvojka sice skončila první, odstartovala ale za 35. To je o pořádný kus méně. Celosvětově navíc do pokladen zatím přiteklo 68 milionů, což také není žádná sláva. Je dost možné, že želváci budou padat pomalu a znovu se doškrábou k půl miliardě. Zatím to tak ale nevypadá. A pokud se tržby nevylepší, na plánovanou trojku můžeme rovnou zapomenout.
Ani X-Meni to na druhém místě nevyhráli, neboť se Apokalypsa propadla o 65%. Vypadalo by to na průšvih, celosvětově ale návrat mutantů již pokořil 400 milionů dolarů. A to není málo. Šance na spokojené studio tedy neumírají. V ideálním světě by snímek zvládl vydělat ještě jednou tolik. A to se nejspíš nepodaří. Až třetí skončila nová romanťárna Než jsem tě poznala, která se může opřít o úspěšnou předlohu a hrdinku Hry o trůny. Startovné za 18 milionů je přesto uspokojivé, neboť průměrně hodnocený film stál jen dvacku.
Emilia Clarke, Sam Claflin
Než jsem tě poznala
Jediným dalším nováčkem v TOP10 je svérázná komedie, utahující ze současných pop star, Popstar: Never Stop Never Stopping. Snímek má výborné recenze, ale na zájem diváků to nestačilo. Debut, navzdory dostatečnému počtu kin, skončil až na osmém místě s necelými 5 miliony.
Velké ovace si pak zaslouží Zootropolis.  Z TOP10 sice již oblíbený animák vypadl, na celosvětových tržbách ale o víkendu pokořil bájnou miliardu.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.