22. týden-kinopremiéry: Správní chlapi, valašský Děda, druhé Želvy Ninja a oživlé mrtvoly

22. týden-kinopremiéry: Správní chlapi, valašský Děda, druhé Želvy Ninja a oživlé mrtvoly
Ryan Gosling, Russell Crowe
Správní chlapi
Kultovní scenárista a příležitostný režisér Shane Black po třech letech opět na režisérské sesli. Jeho akční komedie Správní chlapi potěší milovníky retra, památných hlášek a žánru "buddy movie". Buddy movie těží ze dvou rozdílných charakterních hrdinů, kteří se skvěle doplňují. Správnými chlapy jsou v tomto případě Russell Crowe (nájemný ranař) a Ryan Gosling (detektiv). Společně pátrají po zmizelé dívce a luští záhadnou smrt pornohvězdy.
Shane Black
Z recenze Tomáše Chvály: "Snad nikdo jiný neumí vymýšlet tak originální situace, bořit klišé a ještě do toho sypat jednu hlášku za druhou. Přitom se Black vyhýbá okaté parodii. Nejde o to si primárně dělat legraci. Tenhle film je v prvé řadě laskavou poctou kýčovitým sedmdesátkám, brakovou historkou o jednom divném případu a až na konci poučencem, který pomrkává a baví se potlačováním toho, co divák čeká."
Takže tip na kvalitní zábavu. A že je jí v posledních letech jako šafránu. Všechny recenze Správných chlapů najdete zde. Prozatím 76 procent.
Michael Bay
Druhý zřejmě největší tahák premiér představují Želvy Ninja 2. O čem je druhý díl série? Nepřekvapivě o budoucnosti Země, boji s Trhačem, Bebopem a Rocksteadym. A tentokrát se ukáže i Krang! Samozřejmě nebude chybět April O´Neillová v podání Megan Fox. Co můžete čekat? Akci po vzoru série Transformers. Čeští recenzenti prozatím mlčí. Na RottenTomatoes dávají slabých 31 procent.
Ulrich Thomsen
Komuna
Talentovaný dánský režisér Thomas Vinterberg jde do českých kin s novinkou Komuna (2016). A jedná se o prvotřídní severské téma. Autor se totiž vrací do poloviny 70. let na předměstí Kodaně, kdy se zde odehrál takový malý (nebo velký?) společenský experiment. Je možné žít pod jednou střechou s ženou, dcerou a vlastní milenkou? Odpoví vysloužilí hipíci a dramatická Komuna.
Vzkaz v láhvi
Vzkaz v láhvi
Konfrontační je též komediální drama Paradise Trips (2015), v němž postarší řidič autobusu hledá cestu k vlastnímu synovi a radostem života. Další našláplou severskou kriminálku představuje Vzkaz v láhvi (2016), třetí adaptace knihy populárního Jussi Adler-Olsena.
Dcera čarodějky
Dcera čarodějky
Vyznavači hororově laděných fantasy snímků mohou vyrazit na Dceru čarodějky (2015). Koprodukční film vypráví o Dině, která po matce zdědila nadpřirozené schopnosti. Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu, kvůli čemuž se ocitá uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života. Středověká fantasy plná draků a magických praktik byla natáčena mimo jiné ve slavných barrandovských studiích.
Děda
V České republice ještě zůstaneme. Rodinný snímek Děda míří do Valašska a seznamuje diváky s tamním folklórem, přírodou a rázovitými postavičkami. Otázkou zůstává, jestli jde o dílo, které si zaslouží projekci v kině a výdaj za vstupenku. Recenze si přečtěte zde.
Noc oživlých mrtvol
Noc oživlých mrtvol | Pannonia Entertainment
A na závěr jedna klasika. I když pro vybrané, otrlé publikum. Do kin se vrací kultovní černobílý zombie horor George A. Romera Noc oživlých mrtvol (1968). Autor v přelomovém nízkorozpočťáku definoval žánr, šokoval publikum a vydělal solidní obnos peněz. Nemrtvé si můžete vychutnat v rámci projekcí Premiere Extra, na které vás jako mediální partner pravidelně zveme. Tak neváhejte a nenechte si tuhle klasiku ujít. Již v úterý 7. června v hostivařském kině Premiere Cinemas.
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.