Spider-Man 4 by býval obsahoval následující záporáky

Spider-Man 4 by býval obsahoval následující záporáky
Spider-Man | Marvel Studios
Čtyřka skutečně byla nějakou dobu v přípravě. John Malkovich byl obsazen do role záporáka (nebylo upřesněno jakého) a Anne Hathaway si měla zahrát Black Cat. Sice to nevyšlo, ale nakonec si tuhle ztrátu vynahradila postavou konkurenční "kočičky" v Temný rytíř povstal. V Raimiho trilogii se objevila řada kultovních záporáků a ani čtyřka na nich neměla šetřit. Nyní s jistotou můžeme říct, že by se Spider-Manovi postavili Vulture a Mysterio.
spider-man-4-by-byval-obsahoval-nasledujici-zaporaky-11
spider-man-4-by-byval-obsahoval-nasledujici-zaporaky-2
Obsazený Malkovich tak měl s největší pravděpodobností hrát Vulturea. A Mysterio? Tady pracuje jedna zajímavá fanouškovská teorie. Bruce Campbell, který si v každém díle trilogie střihl nějaké cameo, měl mít podle původních zpráv ve čtyřce větší prostor. Role Mysteria by se nabízela proto, neboť Mysterio v komiksech rád pronásleduje své cíle. Kdybychom tedy brali, že Campbell nehraje v jednotlivých dílech různé postavy, ale jednu, mohl by skutečně být Mysteriem, který se připravuje na osobní střet se Spider-Manem. Je to divoká, ale lákavá teorie. Ať už šlo o záměr nebo náhodu, je bez debat, že Mysteriova tvář na concept artu Campbella připomíná.
spider-man-4-by-byval-obsahoval-nasledujici-zaporaky-6
| Marvel Studios
Je rozhodně škoda, že jsme se Spider-Mana 4 nedočkali. Není žádným tajemstvím, že byl Raimi studiem donucen, aby do trojky dosadil Venoma, což se mu příčilo a ovlivnilo to výslednou podobu filmu. Čtyřka mohla sérii vrátit do správných kolejí. Jestli by se jí to povedlo, to už nikdy nezjistíme.
V galerii článku najdete všechny uvolněné concept arty ke Spider-Man 4.