Osobnosti, které odešly do filmového nebe svou vlastní rukou

Osobnosti, které odešly do filmového nebe svou vlastní rukou
Robin Williams | Phase 4 Films
I slavní mají své problémy. Když už se jim zdá, že není kam utéct nebo kde vyhledat pomoc, někdy dojde k tragédii, která už se nedá vrátit. V našem novém článku na pokračování se zaměříme na poněkud pochmurnější téma a představíme vám několik celebrit, které si sáhly na vlastní život.

Robin Williams - 63 let

Diváky milovaný Robin Williams, fantastický komik i charakterní herec, nás opustil v roce 2014 a všechny tato zpráva šokovala. Williams bavil celý svět svými hereckými výkony i bláznivými nápady, nikoho ani nenapadlo, že by mohl něco takového udělat, i když se vědělo, že trpí depresemi. Williams se ve svém domě oběsil. Až pitva později odhalila, že trpěl demencí a Parkinsonovou chorobou a proto zvolil dobrovolný odchod z našeho světa.
Robin Williams
Insomnie | Warner Bros.

Marilyn Monroe – 36 let

Sexsymbol filmového plátna spáchal sebevražu předávkováním léky. Marilyn nejspíše nikdy nepatřila mezi nijak zvlášť šťastné lidi a štěstí jí nakonec nepřinesla ani sláva, které dosáhla (mimo jiné jí vadilo, jak rychle si ji svět zaškatulkoval). Celý život trpěla maniodepresivní psychózou a depresemi.
Marilyn Monroe
Páni mají radši blondýnky

Jonathan Brandis – 27 let

Z Jonathana se stala hvězda díky snímku Nekonečný příběh 2. Jeho kariéra ale začala rychle upadat a to nejspíše přispělo k jeho rozhodnutí se oběsit. Dopis na rozloučenou nenechal a jeho zranění byla natolik vážná, že ačkoli byl druhý den dopraven ještě při životě do nemocnice, nemohl být zachráněn.
12-osobnostni-ktere-odesly-do-filmoveho-nebe-svou-vlastni-rukou-1-cast-3

Sawyer Sweeten – 19 let

Sawyer Sweeten se proslavil rolí v oblíbeném sitcomu Raymonda má každý rád, kde ztvránil roli Geoffreye Baronea. Saywer se v pohých 19 letech zastřelil. Podle všeho za to mohly deprese, finanční problémy a šikana.
12-osobnostni-ktere-odesly-do-filmoveho-nebe-svou-vlastni-rukou-1-cast-2

Lucy Gordon – 28 let

I britská herečka a modelka Lucy Gordon se rozhodla ukončit svůj život oběšením ve svém pařížském bytě. Učinila tak dva dny před narozeninami. Zanechala dva dopisy na rozloučenou, jeden věnovaný rodičům a jeden s poslední vůlí. Nic bližšího, ani důvody, proč tak učinila, rodina nezveřejnila.
12-osobnostni-ktere-odesly-do-filmoveho-nebe-svou-vlastni-rukou-1-cast-1

Gia Allemand – 29 let

Bývalá herečka a modelka zvolila pro "odchod" ze světa oběšení. Krátce po činu ji sice našli její přátelé a odvezli ji do nemocnice, mozek však nereagoval a o dva dny později byla odpojena od přístrojů a prohlášena za mrtvou.
12-osobnostni-ktere-odesly-do-filmoveho-nebe-svou-vlastni-rukou-1-cast

Dana Plato - 34 let

Herečka Dana Plato získala uznání za roli v sitcomu Diff’rent Strokes. V roce 1999 rozhodla ukončit svůj život předávkováním prášky proti bolesti.
Obrázek článku

Misty Upham - 32 let

Misty Upham se objevila ve filmech jako Frozen River, Jimmy P. nebo Nespoutaný Django. V říjnu 2014 znenadání zmizela. Během pátrání bylo její tělo nalezeno pod útesem. Příčina smrti nebyla dosud zjištěna, neboť výsledky pitvy byly neprůkazné. Rodina herečky později přiznala, že měla psychické problémy, které mohly mít na její smrt vliv a vést k sebevraždě.
Obrázek článku

Lee Thompson Young – 29 let

Young byl bývalou hvězdou studia Disney. Když nedorazil na natáčení epizody seriálu Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně, dali ho filmaři hledat policií. Policisté byli první, kdo našli jeho tělo poté, co se mladý herec zastřelil. Po jeho smrti se ukázalo, že trpěl maniodepresivní psychózou a depresemi.
Obrázek článku

Tony Scott – 68 let

Sebevražda režiséra Tonyho Scotta překvapila mnohé. Autor takových hitů jako Top Gun nebo Poslední skaut skočil z mostu Vincent Thomas do zálivu v Los Angeles. Zranění, která během pádu utrpěl, byla fatální. Ačkoli nechal dopisy na rozloučenou pro rodinu a blízké, nezmiňoval se v nich o žádných zdravotních nebo psychických problémech. Až jeho bratr Ridley později prozradil, že k sebevraždě mohl vést bratrův vyčerpávající boj s rakovinou.
Obrázek článku

Jon-Erik Hexum – 26 let

Smrt Jona-Erika Hexuma nebyla sebevraždou ale nešťastnou náhodou - herec se sám zastřelil pistolí nabitou slepými náboji. Stalo se tak při natáčení televizní show Cover Up, ve které ztvárnil postavu hrající ruskou ruletu. Ačkoli kulka nepronikla lebkou, výstřel byl natolik silný, že odlomil kus lebky, který se zasekl do mozku. Herec zemřel šest dní po incidentu.
Obrázek článku

James Whale – 67 let

James Whale se proslavil natočením legendárního Frankensteina. Slavný herec a režisér se utopil ve vlastním bazénu. Nebyl schopný dále snášet bolest, kterou vyvolala série mozkových mrtvic. Ukončil ji proto jednou provždy.
Obrázek článku

Chester Bennington - 41 let

Zpěvák slavné nu-metalové skupiny Linkin Park spáchal sebevraždu oběšením. Bennington se léta potýkal se závislostí na drogách a alkoholu v reakci na těžké trauma z dětství, kdy byl sexuálně zneužíván (o čemž otevřeně hovořil a nejednou uvedl, že v minulosti již o sebevraždě uvažoval).
osobnosti-ktere-odesly-do-filmoveho-nebe-svou-vlastni-rukou