Thor: Ragnarok představuje herecké obsazení i první oficiální concept art

Thor: Ragnarok představuje herecké obsazení i první oficiální concept art
Nováčky po boku prince Asgardu budou Cate Blanchett jako Hela, Jeff Goldblum jako Grandmaster, Tessa Thompson jako Valkýra a Karl Urban jako Skurge. Samozřejmostí je už dříve oznámené účinkování Marka Ruffala alias Bruce Bannera/Hulka.
„Pokračování snímků o Thorovi bude mocné a unikátní a s přispěním Cate, Jeffa, Tessy, Karla a Marka vytvoříme Thorovo dosud nejnebezpečnější a nejhrdinštější dobrodružství,“ uvedl k oficiálním prohlášení producent Kevin Feige. „Úžasné talenty všech těchto herců nelze vyčíslit, mít jediného z nich by byla pro Marvel úžasná pocta a to, že máme všechny, je neuvěřitelné.“
Zveřejněná jména by mohla stačit sama o sobě. Ale to, že k nim studio vydalo i jména postav, nám dává možnost trošku poodhalit roušku tajemství, kterou filmaři kolem Thora 3 udržují. Ze zápletky víme jen to, že Thor bude muset čelit konci světa. V severské mytologii je ragnarok poslední bitvou mezi silami dobra a zla. V jejím následku svět zanikne, aby mohl být opět obnoven v nové podobě.
Děj snímku bude mít podle tvůrců velký vliv i na další snímky, které Marvel v budoucnosti natočí, a bude se odehrávat výhradně ve vesmíru (i proto se prý do role Jane Fosterové nevrátí Natalie Portman). Po Thorově boku nebudou stát jen přátelé, ale i celá řada velmi mocných nepřátel. Tak se na ně pojďme trošku podívat:
Hela (Cate Blanchett) je asgardská bohyně smrti a hlavní padouch celého filmu.V komiksu je Hela dcerou Lokiho. Odin jí svěřil vládu nad smrtí ve světech Hel a Niflheim. To jí ale nestačilo a snažila se ovládnout i Valhallu. Právě Hela je na prvním zveřejněném konceptu s mocnou armádou, je tedy možné, že se bude o něco podobného pokoušet i ve filmu...
thor-ragnarok-predstavuje-herecke-obsazeni-i-prvni-oficialni-umelecky-koncept
Grandmaster (Jeff Goldblum) se v komiksu objevil poprvé v roce 1969. Je znám i pod jménem En Dwi Gast a je jednou z nejstarších bytostí ve vesmíru. Přestože vládne velkou řádkou mocných sil, jeho největší vášní jsou hry všech forem a právě skrze ně rád ovládá mnoho hrdinů i padouchů marvelovského universa.
Valkýra (Tessa Thompson) je další asgardskou hrdinkou. Brunnhilda se narodila jako normální Asgarďanka, ale byla později vybrána Odinem, aby chránila válečníky a určovala ty, kteří padnou, přežijí nebo zamíří do Valhally. V komiksu tráví Valkýra většinu času ochranou lidstva stejně jako Thor a byla členkou několika hrdinských týmů jako Defenders nebo Secret Avengers. V případě Ragnaroku by měla stát na Thorově straně a jelikož bude chybět Jane Fosterová, objevují se i dohady o novém předmětu Thorova zájmu...
Skurge (Karl Urban) známější pod jménem The Executioner. Ovládá pokročilé asgardské schopnosti i začarovanou bojovou sekyru. Skurge je jedním z Thorových největších nepřátel již od roku 1964. Většinou ale není tím, kdo akci vyvolá, většinu času spíše někomu slouží. Například Enchantress, asgardské čarodějce, kterou miluje a která si dokáže kouzly omotat muže kolem prstu a prosadit tak vždy svou vůli. Je tedy možné, že ani postava Enchantress nebude možná v Ragnaroku chybět.
Thor: Ragnarok režíruje Taika Waititi a do kin by měl zamířit v listopadu 2017.