První recenze jsou venku a budí obavy. Bude Apokalypsa nejhorším dílem X-Menů?

První recenze jsou venku a budí obavy. Bude Apokalypsa nejhorším dílem X-Menů?
X-Men: Apokalypsa
Momentálně na Rottentomatoes evidují 41 recenzí, z toho 21 negativních. A ani ty pozitivní nehází moc vysoká čísla, takže filmu prozatím vychází průměrná známka 5.5. To je zatraceně málo od podobně velkolepého projektu, který navíc vzniká pod týmem, co nám dal Budoucí minulost.
V čem je zakopaný pes? Evidentně se opakuje syndrom Posledního vzdoru z původní trilogie. Po dvou vynikajících a psychologicky propracovaných dílech přišla ambiciózní velká týmovka, kterou tehdy pohřbil svým režisérským rutinérstvím Brett Ratner, který převzal otěže po duchovním otci série Bryanu Singerovi (ten si šel raději natočil vysněného Supermana). Z plánovaného vrcholu vznikl tupý popcorn s nijak výraznou akcí, přílišným počtem postav a emocionálně plochý. Přesně to samé je vytýkáno Apokalypse, akorát s tím rozdílem, že tentokrát je Singer u toho a není se tedy nač vymlouvat.
Sophie Turner, Tye Sheridan, Kodi Smit-McPhee
X-Men: Apokalypsa
Co funguje? Wolverine, samozřejmě, a miláček předchozího filmu Quicksilver. Zbytek se potácí někde mezi "ok, na tohle se dá koukat" po "obracím oči v sloup a chci, aby už to skončilo". A není to o tom, že by nebylo na co se koukat. Film byl drahý a obsahuje řadu velkolepých trikových scén. Výsledkem je ale prý jen únavný digifest, který nedokáže diváky strhnout.
Nejhorší na tom je, že takhle blbě si v hodnocení série X-Men nevedla od první sólovky Wolverinea. Ta má na Rottentomatoes 38% a průměrnou známku 5.1. Apokalypsa je momentálně na 49% a zmíněných 5.5 bodech. Nějakou chvíli už neklesá, takže asi nejhůře hodnoceným filmem v sérii nebude. Být v tomhle případě dvojkou ale taky není žádná velká výhra.
X-Men: Apokalypsa vstoupí do českých kin 19. května 2016. Pokud vše půjde podle plánu, naši recenzi na film si budete moci přečíst příští úterý.