US tržby: Čekání na Občanskou válku

US tržby: Čekání na Občanskou válku
Ratchet & Clank
Žádná z novinek to každopádně moc vysoko nevytáhla. Finančně i v rámci recenzí nejlépe dopadl snímek Keanu, což je taková komediálnější verze Johna Wicka. Jde o filmový debut populární televizní dvojky Keye a Peela, která musí najít chlápky, co jim ukradli milovaného kocourka (a toho získat zpět). Mohl bych se tu rozepisovat o zápletce, ale trailer to udělá nejlíp.
Film startuje s 9,3 miliony dolarů na třetí příčce, což není žádná oslnivá jízda. Má nicméně velmi dobré recenze, takže by se mohl v následujících týdnech propadat pomalu a navíc stál jen 15 míčů, takže se 100% zaplatí.
Druhou novinkou v TOP 10 je Svátek matek, v němž si Garry Marshall potřetí zkouší mozaiku ve stylu Lásky nebeské. Na sv. Valentýna mu to vyšlo (start za 56 mega), Šťastný Nový rok už tolik netáhl (startovné 13), ale celosvětově film pořád něco vydělal. Svátek matek je podle recenzí ze všech tří filmů nejhorší (čemuž se skoro ani nechce věřil) a otevírá na čtyřce za 8 milionů. Inu, už ani hvězdné obsazení a sázka na významný svátek nestačí k tomu, aby Marshall nahnal lidi do kina. Asi by bylo nejlepší, kdyby se na koncept mikropříběhů vykašlal, protože ani jednou se na to moc nedá dívat.
Matky ale nebyly největší víkendoví smolaři. Tím se stalo duo Ratchet & Clank. V herním světě platí tahle dvojka za legendy a jejich první film měl být proto událostí, který vylepší adaptacím videoher reputaci. Přestože na filmu pracovali autoři ceněné předlohy a vizuálně jí nemůže být bližší, vznikl naprosto rutinní animovaný produkt, který nestojí za pozornost. Start na 7. místě za necelých 5 milionů, to až hraničí s ostudou. Škoda, velká škoda.
us-trzby-cekani-na-obcanskou-valku
Ratchet & Clank
Slabší novinky nahrály Knize džunglí, která si s přehledem udržela první místo, kde urvala dalších 43 milionů dolarů. Celosvětově má již 688 milionů, takže se není čemu divit, že se připravuje dvojka. Stříbrný skončil Lovec, důvod k radosti ale nemá. Po dvou týdnech dostal z amerických kin jen 34 milionů. Studio má jedinou kliku, že ve světě jsou diváci o něco zvědavější a za film v kinech utratili 97 mega. Možná se nakonec i zaplatí.
Mimo USA již začíná marvelovské šílenství. Captain America: Občanská válka odstartoval během pěti dnů postupně na 37 mezinárodních trzích, odkud vybral ohromných 200 milionů dolarů. O víkendu ho čeká americká premiéra, kde padne velmi podobná částka. Plus další peníze ze zbytku světa, takže minimálně půl miliardy již bude mít na konci týdne na kontě. A možná víc. Můžete tipovat v diskuzi. Já bych se nebál jít i o dvě stovky výš.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.