Sigourney Weaver má zatraceně dobrý důvod, proč neviděla Vetřelec vs. Predátor

Sigourney Weaver má zatraceně dobrý důvod, proč neviděla Vetřelec vs. Predátor
Vetřelec: Vzkříšení | Twentieth Century Fox
Dvojka bratrů Strauseových chtěla dojem napravit a vydala se opačným, výrazně fanouškovštějším směrem. KONEČNE Vetřelce přivedla na Zemi, navíc do malého amerického městečka, kde byl každý člověk potenciální mrtvolou. K tomu vysoká míra krvavosti a nekompromisní přístup, kdy žádná z postav není v bezpečí. Zní to lákavě? Zní, ale výsledek byl ještě horší než jednička. Postavy do jedné nesympatické, zmatený střih hatící jakékoli šance na to si situace vychutnat. AvP je důkazem toho, že nadšení vždycky nestačí a dobré úmysly Strauseů byly to jediné, co ve filmu zůstalo.
Oba filmy se mimo jiné pokusily po vzoru původní vetřelčí série vytvořit silnou ženskou hrdinku. Ostatně, to samé zkoušeli i Prometheus a Covenant. Marná snaha. Originál je jen jeden a snad si to studio konečně uvědomí a dá zelenou Vetřelci 5, kde by s populárními monstry znovu bojovala Ripleyová.
... Sigourney Weaver se mimochodem chce do role vrátit a za to jí děkujeme.
Obrázek článku
Možná si říkáte, jak se sama herečka staví ke zmíněným crossoverům, kde Ripleyová nevystupuje. Inu, její odpověď je následující. „Neviděla jsem je. Slyšela jsem, že tam Vetřelec neporazí Predátora a řekla si 'S*át na to'.
Naprosto jí chápu. Oběma crossoverům se dá vyčítat ledacos, můj největší problém se sérií AvP je ale rozhodně ten, že degraduje Vetřelce do pozice tupého zvířete. V původní vetřelčí sérii vzbuzovalo monstrum respekt a projevovalo inteligenci. Série AvP s ním nakládá (minimálně na můj vkus) dost nedůstojně a proto jsem si nikdy ani k jednomu dílu nenašel cestičku.
Jak se téhle věci stavíte vy? Vadí vám, jakým způsobem série AvP s Vetřelcem pracuje, nebo s tím nemáte problém? Vyjádřete se v diskuzi!
Vetřelec vs. Predátor
Vetřelci vs Predátor 2