US tržby: Kniha džunglí pohltila Lovce

US tržby: Kniha džunglí pohltila Lovce
Compadres
Tak nějak se od začátku tušilo, že tenhle podivný experiment (ještě podivnější, než co předvedla jednička) nedopadne dobře. A tohle není příběh se šťastným koncem. Na Rottentomatoes má Lovec: Zimní válka děsivě vyhlížejících 17%. Někdo jiný by možná podobnou sodu od kritiků během opening víkendu ustál, jenže už předchozí díl to měl lehce nahnuté. Sólovka Lovce tak startuje na druhé pozici za 19 milionů dolarů. To je vedle minulé štace se Sněhurkou, která otvírala za 56 milionů, částka přímo žalostná.
Kniha džunglí
Kniha džunglí
Chris Hemsworth tak bohužel opět potvrdil, že bez kladiva nikoho nezajímá a studio může na další díly zapomenout. O vyložený průšvih přesto možná nepůjde. Film stál sice 115 milionů, což je částka, na kterou se v domácích tržbách nevyhrabe ani omylem, celosvětově už je ale stovečka doma. Když bude mít Lovec aspoň trochu štěstí (a fanoušků hladových po fantasy je po celém světě dost), mohl by to dotáhnout na čtvrt miliadry. Což by na zaplacení nákladů (a možná i pár plusových bodů) mělo stačilo.
První místo si s přehledem udržela nová Kniha džunglí, která zaznamenala propad o pouhých 40% a celosvětově oslavila půl miliardy. Snímek se těší vynikajícím ohlasům, takže by ještě aspoň čtvrt miliarda na konto přitéct mohla. Jediným dalším nováčkem v TOP10 je mexická (ano, čtete správně, mexická) akční komedie Compadres, v níž hraje i pár vyšeptalých hollywoodských hvězd. Jde o odvážný pokus vyrovnat se západní produkci a i když dle recenzí nedopadl moc slavně, dokázal si z pouhých 368 amerických kin odnést 1.3 milionů. V rodném Mexiku navíc již vydělal 4 miliony a stál pouhé 3, takže náklady jsou doma. Smekáme sombréro.
Joey Morgan
Compadres
V omezeném počtu čtyř stovek kin startovala o víkendu také novinka Hologram pro krále režiséra Toma Tykwera s Tomem Hanksem v hlavní roli. Snímek vydělal něco málo přes milion dolarů a skončil až jedenáctý.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.