Podfukáři: Dočkají se oblíbení kouzlící loupežníci třetího dílu?

Podfukáři: Dočkají se oblíbení kouzlící loupežníci třetího dílu?
Podfukáři 2 | Summit Entertainment
Pak ale dvojka narazila. V amerických kinech byla přijata dost chladně (vydělala polovinu toho, co zvládla jednička). Otázkou byly celosvětové tržby, které byly téměř stejné jako v případě prvního dílu. Takže to skoro vypadá dobře. Jenže je tu jedno podstatné ale. Abychom se v něm zorientovali, musíme si dát pár čísel, abyste chápali, v čem je vlastně zakopaný pes.
Jednička stála 75 milionů dolarů, z US kin si odnesla 117 a celosvětově 351. Dvojka stála 90, z Ameriky měla 65 a celkem 334. To stále vypadá pro trojku dobře. JENŽE první díl vydělal v Číně 22 milionů a dvojka 97. A tady naráží kosa na kámen. Čínské tržby jsou fajn v tom smyslu, že umí pěkně nafouknout celkové tržby a na papíře pak filmy vypadají lépe. Americká studia ale mají z čínských kin výrazně menší podíl a to pouhých 25%. Pokud tedy jednička vydělala celosvětově 351 a z toho 22 bylo z Číny, v podstatě se můžeme bavit o 334,5 milionech dolarů. No a pokud dvojka má 334 a z toho 97 z Číny, je pro studio směrodatné číslo 261 milionů. A to už je výrazně méně, než kolik si z kin odnesli první Podfukáři. Snad jsme se pochopili...
Z toho důvodu se o trojce přestalo po premiéře mluvit a od té doby o filmu nic moc nevíme. Starší zprávy zmiňovaly akorát to, že bychom v Podfukářích 3 měli vidět Benedicta Cumberatche (Doctor Strange) v nějaké cameo roli.
Je šance, že se filmu ještě někdy dočkáme. Určitě v případě, že by se do produkce přímo zapojila Čína. Přeci jen tam Podfukáři vyvolali slušný zájem.
Dave Franco, Woody Harrelson, Isla Fisher, Jesse Eisenberg
Woody Harrelson