Největší filmový souboj přístího roku? Jason Statham si to rozdá s obřím žralokem!

Největší filmový souboj přístího roku? Jason Statham si to rozdá s obřím žralokem!
MEG: Monstrum z hlubin
Statham se totiž drží prostých, ale úderných akčních fláků a i když mu moc nevydělávají (málokdy se v amerických kinech tržby přehoupnou přes 40 milionů dolarů), točí je dál. Ví, že jeho fanoušci o poctivé žánrovky ze staré školy stojí a dokud to půjde, bude je točit. Díky Expendables z téhle vlny vytřískal víc a opravdu zlomové byly pro Stathama poslední dva roky, kdy si zahrál v komedii ŠpiónRychle a zběsile 7 a 8, přičemž všechny tři filmy se staly nejúspěšnějšími kousky jeho kariéry. Statham je tak v pozici, kdy mu konečně mohou na stole přistávat opravdu velké věci. A tahle je přímo obří.
Statham se ve velkorozpočtovém blockbusteru Meg (studio mu odkleplo 150 milionů) postaví obřímu prehistorickému žralokovi! Půjde o adaptaci románu (a bestselleru) Meg: Teror pochází z hlubin, který pojednává o řádění největší dravé paryby, která kdy žila na naší planetě. Vyhynulý žralok měřil 12-18 metrů a vážil přibližně 30 tun (podle některých až 80 tun), přičemž jeho zuby byly dlouhé až 17 cm. Podle odhadů byl schopný spořádat šest dospělých lidí na jedno polknutí, což možná vypadá jako předem prohraný boj, ale jak už nás mnoho filmů naučilo, jeden naštvaný Statham vydá za celou armádu.
Bingbing Li, Jason Statham
MEG: Monstrum z hlubin
Snímek režíruje Jon Turteltaub (série Lovci pokladů) podle scénáře Deana Georgarise. Projekt měl původně na starost režisér Eli Roth, studio však začalo vyžadovat změny, s nimiž nesouhlasil a od filmu odstoupil.
Oficiální popis knižní předlohy je následující: Jonas Taylor (toho si zahraje Statham) pracuje jako hlubokomořský potápěč pro námořnictvo Spojených států. Během přísně tajného ponoru do Mariánského příkopu zahlédne megalodona – „Meg“ z titulu románu – pravěkého predátora, který měl být dávno vyhynulý. Protože expedici přežije jen on a nemá své svědectví jak doložit, nikdo mu nevěří. Jonas se rozhodne se stát paleontologem a snaží se dokázat, že megalodon skutečně existuje a dosud se s ním lze setkat.
Snímek Meg vstoupí do českých kin 9. srpna 2018 a bude mládeži přístupný. Než se začnete šklebit tomu, že nás čeká "podívaná pro děti", přidáme Stathamova slova, že podle něj bude film něco jako mix Jurského parku a Čelistí... a obě tyhle zmíněné klasiky jsou také mládeži přístupné.
... a teď jen doufejme, že dojde se žralokem i na nějakou tu pěsťovku!
Jason Statham
Obrázek článku