Moment, kolik že dalších dílů Avatara hodlá James Cameron natočit?

Moment, kolik že dalších dílů Avatara hodlá James Cameron natočit?
No, upřímně, zas tak nové to vlastně není... minimálně ne pro toho, kdo pečlivě sleduje novinky okolo téhle série (Můžeme to vůbec nazývat sérií, když pořád existuje jen jeden film?). V první polovině loňského roku se každopádně skladatel James Horner nechal slyšet, že má Cameron hotové hned čtyři scénáře z Pandory a snaží se je "natlačit" do třech celovečeráků. To se mu nejspíš nepovedlo, protože nyní na CinemaConu v Las Vegas prohlásil, že má plánu točit až do Avatara 5. Ten by měl přijít do kin na Vánoce roku 2023. To znamená, že chce Cameron během sedmi let natočit čtyři filmy. No, tak to hodně štěstí vzhledem k posledním šesti rokům.
Obrázek článku
Je třeba na druhou stranu dodat, že jestli tohle někdo může dokázat, bude to Cameron. Jde ale o zatraceně krkolomný plán. Nyní je "železnému Jimovi" 61 let. Až s touhle ságou skončí, bude mu táhnout na sedmdesát. A v tomhle období pojede de facto nonstop, protože vytvořit čtyři velkolepé blockbustery s náročnou postprodukcí, tady asi extra prostor na nějaké volno nebude.
Co myslíte, dojde opravdu i na Avatara 5? Osobně bych v tuhle chvíli řešil hlavně dvojku. Až bude, pak se můžeme začít vážně bavit o dalších dílech.