CZ a US tržby: Rudý kapitán má smůlu, diváci chtějí trávit čas v městě zvířat

CZ a US tržby: Rudý kapitán má smůlu, diváci chtějí trávit čas v městě zvířat
Ulice Cloverfield 10 | Paramount Network
V amerických kinech se nejlépe o víkendu uvedla novinka Ulice Cloverfield 10, což je velmi volný spin-off hitu Monstrum (v originále Cloverfield). Kritici si snímek vyloženě zamilovali a momentálně má na Rottentomatoes 90%, přičemž nejvíce velebené je napětí a herecké výkony. Samotné napojení na Monstrum paradoxně tolik nadšení nesdílí, jde ale o malou pihu na kráse. Snímek otevřel na druhém místě za 24 milionů dolarů, což určitě není špatné číslo (dvakrát tolik, když vezmeme v potaz, že pár týdnů zpátky nikdo ani netušil, že Ulice Cloverfield 10 vůbec existuje). Z tohohle bude trvalka.
John Goodman, John Gallagher Jr., Mary Elizabeth Winstead
Ulice Cloverfield 10 | Paramount Network
To bylo to jediné, co se v zámoří o víkendu uchytilo. Ostatní novinky paběrkovaly. Černošská komedie The Perfect Match nezaujala diváky ani kritiky a skončila se 4 miliony šestá. Na sedmičce debutoval sedmiletý Ježíš v dramatu The Young Messiah, který se v rámci známek nedokázal vymanit z průměru, takže se malému otvíráku nedá moc divit. A až osmý skončil se 3 miliony Grimsby, nový šílenec v podání Sachy Barona Cohena, z něhož hit rozhodně nebude. Pro Cohena jde o největší komediální propadák, co zatím natočil a je otázkou, jestli ho nyní producenti nebudou držet víc zkrátka.
Česká kina měla nádech předpremiér. Hned 2 filmy se uvedly dříve, než by měly. Nový díl Divergence to dokonce zvládl ještě před americkou premiérou. Na Zootropolis sice nestačil (o víkendu na něj vyrazilo dalších 42 tisíc diváků), pořád ale Aliance (podtitul nejnovějšího dílu Divergence) úplně neutřela. 23 tisíc diváků není extra otvírák, ale jde o slušné číslo. Rozhodně výrazně lepší, než co předvedl nadějný Rudý kapitán. Přestože byla ambiciózní detektivka nasazena do 107 kin, nalákala jen 7 tisíc diváků a vydělala necelý milion. Tenhle film se divákům vážně prodat nepovedlo.
Série Divergence: Aliance
Série Divergence: Aliance | Freeman Entertainment CZ
To Kung Fu Panda 3 naopak na české diváky zafungovala a to i přesto, že vlastně ještě oficiálně v kinech být nemá. Premiéru má totiž až tenhle čtvrtek. Pár kin už ale film nasadilo v předpremiéře a snímek dokázal z 29 sálů urvat milion korun, přičemž na něj vyrazilo přes 8 tisíc diváků. To není vůbec špatná bilance. Film na druhou stranu pořád celosvětově moc nevydělává a finančně zůstává dalece za svými předchůdci. Čtyřka je proto stále nejistá.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Pro americký žebříček tržeb naopak musíte kliknout ZDE.