10. týden-kinopremiéry: Rudý kapitán si došlápne na Grimsbyho, Tris a Hitlera!

10. týden-kinopremiéry: Rudý kapitán si došlápne na Grimsbyho, Tris a Hitlera!
V Rudém kapitánovi nechybí klasické vyšetřovací postupy i hollywoodské akční scény | Fog´n´Desire Films
Maciej Stuhr
V Rudém kapitánovi nechybí klasické vyšetřovací postupy i hollywoodské akční scény | Fog´n´Desire Films
Těžko říct, která novinka bude více dráždit chuťové pohárky diváků. Velkou šanci má jednoznačně slovensko-česko-polský Rudý kapitán, který se může svézt na tom, že momentálně u nás lokální detektivky frčí. Film měl navíc výborné střižené trailery a vychází z ceněné knižní předlohy. První recenze jsou spíše rozpačité, shodují se ale na tom, že technicky je film zvládnutý a může se měřit se západní produkcí. Příběh, tady už je to složitější. Vyloženě litovat bychom ale návštěvy kina neměli.
Série Divergence: Aliance
Série Divergence: Aliance | Freeman Entertainment CZ
Druhým velkým favoritem je první polovina posledního dílu (jak originální) série Divergence. Ta bude mít určitou základnu jistou a teoreticky by mohla skončit hodně vysoko. Na první díl svého času u nás o premiérovém víkendu vyrazilo 13 tisíc diváků. Na dvojku to bylo už skoro 2x více. Povede si nejnovější díl s podtitulem Aliance ještě lépe? Teoreticky by měl, dle českých recenzí, ze kterých momentálně vychází 45%, jde ale o nejslabší díl série. A to může sehrát svou roli.
Milovníci hrubozrnějšího humoru nepochybně ocení to, že si do kin našla cestu nová ptákovina šíleného komika Sachy Barona Cohena Grimsby. V ní se musí špičkový tajný agent nedobrovolně spojit se svým dementním bratrem (toho samozřejmě hraje Cohen), aby očistili svá jména. Snímek režíroval v akci zkušený (v komedii již méně) Louis Leterrier (série Kurýr).
Sacha Baron Cohen, Mark Strong
Jak je již z traileru patrné, jde o ten druh komedie, který jedny nadchne stejně lehce jako jiné znechutí. Což potvrzují i kritici, jimž v recenzích zatím vychází známka 58, kdy jednotlivá hodnocení skáčou od 35% až po 70%.
Oliver Masucci
Ten tady bude věčně. | CinemArt
V rámci čísel výrazně lépe dopadla komedie Už je tady zas. Nová německá satira si pohrává s myšlenkou, že se Hitler probudil do současnosti a internet mu opět získá popularitu. Zajímavé na tomhle kousku je, že například scény, kde se Hitler prochází po ulici a lidé na něj reagují, nejsou nahrané. Šlo o skutečné reakce kolemjdoucích! Snímek si z českých recenzí odnesl silnou známku 70% a prý se vyplatí na něj zajít do kina.
Do kin dále míří Deník komorné, líčící osud krásné pokojské na venkovském sídle na přelomu 19. a 20. století, drama Ve stínu žen, popisující milostný čtyřúhelník a vrací se též Pohádka máje z roku 1940 od Otakara Vávry.