CZ a US tržby: Diváci se s nadšením přestěhovali do Zootropolis: Město zvířat

CZ a US tržby: Diváci se s nadšením přestěhovali do Zootropolis: Město zvířat
Zootropolis: Město zvířat
V amerických kinech si Zootropolis: Město zvířat přišel na 75 milionů dolarů a celosvětově jich má již 233. 6 miliony korunami se na tom podíleli i čeští diváci. Na výborně hodnocený animák, který je v rámci amerických recenzí nejlépe hodnoceným filmem letošního roku, u nás vyrazilo 43 tisíc diváků.
Zootropolis: Město zvířat
Zootropolis: Město zvířat
V českém žebříčku chvíli zůstaneme. Překvapivě slušně (vzhledem ke svému žánrovému vymezení a celkové nedůvěře českých diváků k jakémukoli českému filmu, který není komedií) se uvedla hororová Polednice. Startuje sice až na čtvrtém místě, ale vyrazilo na ní téměř 20 tisíc diváků, kteří v kinech nechali necelé 3 miliony korun. Do hitu má tohle startovné daleko, ale na druhou stranu nejde o průšvih, který by diváci ignorovali. A to se u svérázných českých žánrovek cení (dvakrát tolik, když nejsou blbé).
Kdo to naopak u českých diváků prohrál, to jsou Coeni. Jejich novinka Ave, Caesar! nemá špatné recenze, v kinech ale moc lidí nezajímá. Platilo to pro americkou premiéru a stejně si film vede u nás. První víkend, 8.5 tisíce diváků, výdělek něco málo přes milion. Tenhle film se zkrátka nechytá.
Gerard Butler
Pád Londýna
V amerických kinech se do TOP10 prodraly vyjma Zootropolisu ještě dvě novinky, obě se ale nemají moc čím chlubit. Pád Londýna skončil druhý, recenzenti se mu doslova vysmáli (pokud byla jednička příjemnou ozvěnou osmdesátek, tady už se to prý nepovedlo). Jednička nicméně měla slušnou odezvu, takže i přes špatné ohlasy dvojka uhrála o prvním víkendu 21 milionů dolarů. Je to méně, než kolik měl Pád Bílého domu (ten startoval na 30), ale zase bylo pokračování docela levné - 60 mega - takže studio asi tratit nebude. Na třetí díl ale s největší pravděpodobností můžeme zapomenout.
V traileru zábavně vypadající komedie Whiskey Tango Foxtrot s Tinou Fey a Margott Robbie nedopadla prý úplně blbě, diváci jí ale moc pozornosti nevěnovali. Z 2374 kin si odnesla něco málo přes 7 milionů. Fey je možná sympatická komička a Robbie to nejžhavější, co momentálně Hollywood nabízí, na to, aby sami utáhly film, ale očividně zatím dámy nemají.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Pro americký žebříček tržeb naopak musíte kliknout ZDE.