Další atrakce z Disneylandu ožije na filmovém plátně

Další atrakce z Disneylandu ožije na filmovém plátně
Podle všeho je snímek nyní ve výrobě a nejžhavějšími novinkami z tábora jsou informace, že režie se ujme Jon Turteltaub a scénář napíše tvůrčí duo Tim Rasmussen a Vince Di Meglio (Kněz je poděs, Život je stres).
Atrakce It’s a Small World vznikla v roce 1964 pro světovou výstavu v New Yorku na podporu dětského fondu Spojených národů. Do Disneylandu byla převezena v roce 1966 a od té doby je jeho trvalou součástí. Atrakce se skládá z jízdy lodí skrze různá místa světa plná dětských postaviček, a to vše za doprovodu písně od Richarda a Roberta Shermanových, která ve filmu jistě také zazní.
Nutno podotknout, že s takovými projekty má Disney již zkušenosti. Podobě vznikla i úspěšná série Pirátů z Karibiku a i snímek Země zítřka byl ispirován atrakcí z Disneylandu (ten nicméně na rozdíl od Pirátů propadl). Zajímavostí je, že právě verze It’s a Small World z roku 1964 se ve snímku objevila.
Předešlou verzi scénáře napsal Jared Stern, který bude nadále působit jako producent spolu s Turteltaubem a Danem Linem.