US tržby: Kung Fu Panda 3 nezažila zrovna pandastický start

US tržby: Kung Fu Panda 3 nezažila zrovna pandastický start
Postavy možná bojují do posledního dechu, diváky to ale nezajímá
Není to tím, že by dvojka neslavila úspěch. Naopak celosvětově vydělala ještě něco málo víc než jednička. V rámci domácích tržeb si ale pohoršila o padesát milionů dolarů. A to je něco, co Hollywoodská studia vždy vystraší. Trojka, která startovala o víkendu, situaci pravděpodobně nevylepší. Otevřela totiž za 41 milionů dolarů, což je nejméně z celé série a je proto nepravděpodobné, že by snímek v celkových amerických tržbách své předchůdce porazil. Současně je ale třeba dodat, že si série - minimálně dle ohlasů - drží nastavenou laťku a třetí díl není nijak výrazně hůře hodnocený.
Propadák by tu samozřejmě hrozit neměl. Ze zbytku světa přistálo na konto třetí Pandy dalších 75 milionů, takže je první stovečka doma. V tomhle případě není otázka, zda si film na sebe vydělá, ale kolik vydělá. Pět let je zkrátka hodně dlouhá mezera pro sérii, která nemá kultovní status. Tohle není Shrek, aby si filmaři mohli dovolit nechat fanoušky čekat tak dlouho.
Casey Affleck
Postavy možná bojují do posledního dechu, diváky to ale nezajímá
Kung Fu Panda 3 přesto jednoznačně zaválela, pokud její otvírák porovnáme s ostatními nováčky. Disneyho snaživý hrdinský thriller Do posledního dechu si odnesl pouhé lehce nadprůměrné známky (v průměru 6 z 10) a skončil až na čtvrtém místě. Diváci za film nechali v pokladnách kin slabých 10 milionů dolarů, přičemž odhady mluví o tom, že rozpočet byl 8x větší. Žádný důvod k radosti, ale u Disneyho mohou - vzhledem k marvelovkám a Star Wars - klidně točit desítky propadáků ročně a nijak je to nepoznamená.
Zdaleka nejhůře se každopádně uvedla parodie Padesát odstínů černé. Přestože si utahuje z megapopulárního fenoménu, příliš zájmu veřejnosti nevzbudila. Snímek skončil až devátý se 6 miliony. Z tohohle hit nebude a je to jenom dobře. Marlon Wayans by se měl žánru vyhýbat obloukem.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.