US tržby: Novinky zklamaly, Star Wars se málem vrátily na vrchol

US tržby: Novinky zklamaly, Star Wars se málem vrátily na vrchol
The Boy
Nejlépe si vedla komedie Dirty Grandpa, v níž chlípný děda Robert De Niro vytáhne upjatého vnuka Zaca Efrona na divoký výlet, aby si po smrti své milované ženy trochu užil. Ironií osudu jde o nejhůře hodnoceného nováčka - ze 60 recenzí jsou pouze 4 pozitivní. Snímek navzdory tomu skončil čtvrtý (ano, to je tentokrát nejlepší pozice pro nováčka) s 11 a půl miliony.
O pár set tisíc míň měl horor The Boy, který se chtěl svézt na "Živí mrtví". Páté místo jasně říká, že se to příliš nepovedlo, studiu to ale může být jedno. Strašidelná báchorka, která má v tuhle chvíli na Rottentomatoes mizerných 29%, stále jen 10 milionů. Základ je tedy doma.
us-trzby-novinky-zklamaly-star-wars-se-malem-vratily-na-vrchol
5. vlna
Nejhůře se uvedla nadějně vypadající sci-fi 5. vlna s Chloë Grace Moretz, vycházející ze slavné knižní série. Šesté místo, 18% z recenzí a pouhých 10 milionů dolarů jako startovné. Tady úspěšná filmová série nepokvete.
Vzhledem ke slabým novinkám se o první tři místa postaraly hity minulých týdnů. O 2 miliony urval zlato REVENANT, který si připsal dalších 16 milionů a celosvětově se blíží čtvrt miliardě. Probouzející se síla Star Wars je druhá, přičemž již moc nechybí do zdolání dvou miliard celosvětově. Třetí je komedie Poldův švagr, které to sice recenzenti také natřeli, v Americe si ale na Kevina Harta potrpí a je proto v zásadě jedno, v jaké blbosti zrovna hraje.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.