Po cestování vesmírem si Christopher Nolan střihne válečné peklo

Po cestování vesmírem si Christopher Nolan střihne válečné peklo
Herecké obsazení ještě není finální, o jednotlivých rolích prý v současné době vyjednávají Mark Rylance, Kenneth Branagh a Tom Hardy. Nolan bude snímek produkovat spolu s kolegyní Emmou Thomas.
„Máme radost, že naše spolupráce s Christopherem Nolanem pokračuje,“ uvedl Greg Silverman z Warner Bros.Dunkirk je napínavým a velmi silným příběhem a těšíme se, jako ho Chris, Emma a jejich herci zrealizují na velkém plátně.“
po-cestovani-vesmirem-si-christopher-nolan-strihne-dunkirk
Pro ty, co nejsou zběhlí ve válečné historii - Dunkerque (anglicky Dunkirk, česky Dunkerk) a obléhání tohoto severofrancouzského přístavu na přelomu května a června 1940 definitivně zlomilo francouzský odpor vůči německé armádě a de facto znamenalo německou nadvládu nad evropským kontinentem. Pokus o evakuaci z Dunkirku na Britské ostrovy zachránil život 338 tisícům vojáků převážně francouzské národnosti.
Předběžné datum premiéry snímku Dunkirk je stanoveno na 21. července 2017. Natáčení by mělo probíhat na místech této válečné události, což příběhu přidá na autentičnosti a atmosféře.