CZ tržby: Tarantinův western v čele

CZ tržby: Tarantinův western v čele
Osm hrozných
Magor z videopůjčovny a jeho Osm hrozných přitáhl o premiérovém víkendu nejvíce diváků. Skoro tři hodiny trvající western zhlédlo ve 123 kinech 57.622 fanoušků. Za vstupenky utratili téměř 8 milionů korun. Osmý Tarantinův počin stál 44 milionů dolarů. A v USA tři týdny od nasazení utržil 41 milionů. Tržby ze světa bilanci vylepší. Navíc je požitek ze sledování v kině neopakovatelný, autor natáčel na 70 milimetrovou filmovou surovinu.
Lukáš Pavlásek
| BontonFilm
Velmi dobrá čísla si už třetí víkend drží retro komedie Padesátka. Debut Vojty Kotka bylo možné zhlédnout v 77 kinech. Na situační humor z hor se vydalo 48.443 diváků, kteří za lístky zaplatili 6.8 milionu korun. Nechybělo mnoho a mohl Jakub Prachař, Marek Taclík a spol. Tarantinovu svéráznou partu dohnat. I tak má ale Padesátka velmi dobrý úspěch. Po necelých třech týdnech od nasazení se může pyšnit více než 250 tisíci diváky a tržbami 33 milionů korun. Kdo by to byl řekl.
Star Wars: Síla se probouzí na třetí příčce. Čtvrtý víkend od uvedení na film přišlo do 71 kin 27.309 vyznavačů kultu. V pokladnách nechali 4.3 miliony korun. Celkově film utržil přes 85 milionů. Zhlédlo jej 542 tisíc diváků.
Natalie Dormer
Vděčným žánrem co se návštěvnosti a tržeb týče jsou kromě animáků horory. I ty sebeamatérštější. Což dokládá na čtvrté příčce Les sebevrahů (2016). Na kultovní japonské pohřebiště vyrazilo 9.282 vyznavačů děsivého žánru. Za vstupenky zaplatili 1.3 milionu korun.
Na pětce se usídlili vyznavači extrémních sportů z filmu Bod zlomu. Do 48 kin na adrenalinovou podívanou vyrazilo 7.413 diváků. Tržby lehce přesáhly 1 milion korun. Z dalších čtvrtečních novinek se v TOP 20 dále umístilo na devátém místě životopisné drama Joy (3.974 diváků, tržby 543 tisíc korun), na desátém snímek z burzovního prostřed Sázka na nejistotu (3.851 diváků, 533 tisíc korun) a na dvanáctém místě dokumentární film o Lídě Baarové Zkáza krásou (3.176 diváků, 345 tisíc korun).
Lída Baarová
Zkáza krásou | Česká televize
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.