52. týden-kinopremiéry: Štastné a veselé přejí z hor Jean Reno s Vojtou Kotkem a z Bruselu Bůh

52. týden-kinopremiéry: Štastné a veselé přejí z hor Jean Reno s Vojtou Kotkem a z Bruselu Bůh
Jiří Mádl ve filmu Padesátka | BontonFilm
Jiří Mádl
Jiří Mádl ve filmu Padesátka | BontonFilm
Začínáme doma. Někdejší snowboarďák a rafťák Vojta Kotek povyrostl, ale pořád chce bavit diváky. Jeho celovečerní debut Padesátka rámuje téma jizerských hor a slavného běžkařského závodu. Scénář napsal rozjíždějící se Petr Kolečko. V hlavních rolí Jakub Prachař, Marek Taclík, Ondřej Pavelka a další.
Padesátka
Podtitul filmu zní "takovej horskej humor", takže nebude chybět soulož v krmelci, dost divný účesy a vousiska, retro kostýmy a bláznivé situace. Recenzenti Padesátku hodnotí poměrně rozdílně - od naprostého zavržení po téměř prvotřídní záležitost. Prozatím dávají filmu lehce nadprůměrných 58 procent. Buď vám Kotkův přístup sedne a na jeho hru přistoupíte, nebo nikoliv. Nic mezi tím.
Benoît Poelvoorde
A teď něco pro ty, kteří berou Vánoce s rezervou, svérázně po svém a tuplem si zašpásují i na adresu samotného Boha. Zbrusu Nový zákon je novým koprodukčním filmem ceněného a originálního režiséra Jaco van Dormaela. Jaká je zápletka komedie, nominované na Oscara?
Z textu distributora: "Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let?"
Zbrusu Nový zákon
Vtipné i poučné zároveň. Žijte tak, jako by právě tento den byl poslední. Recenze snímku najdete zde. Prozatím 75 procent.
Králové hor
Rodiny s dětmi, milovníci horské přírody a dravého ptactva mohou vyrazit na dobrodružné drama Králové hor. Přírodní scenérie vám vezmou dech. Vedle Jeana Reno se můžete těšit na blízký vztah zachráněného orlího mláděte a jeho dvounohého lidského přítele. Drsná, nesmlouvavá příroda a trocha dojetí neuškodí. V recenzích prozatím 75 procent.
Žabák Ribit
Na nejmenší diváky cílí Žabák Ribit, koprodukční animák pojednávající o zajímavém přírodním úkazu - žabákovi, který nemá rád vodu a poskakování po pralese. Cituji z textu distributora, protože zápletka filmu je vážně krkolomná. "Co se stane, když žabák nesnáší vodu a už vůbec nemá rád poskakování po lese? Pak tu máme pořádně zmateného obojživelníka s krizí identity. A přesně takový je žabák jménem Ribit. Ribit se sice narodil v amazonském deštném pralese, ale svým chováním se vůbec nepodobá žádnému jemu podobnému druhu. Místo radostného poskakování a plavání v tůňkách je plný otázek o své vlastní existenci a hledání smyslu života. Proto se se svou nejlepší kamarádkou, létající veverkou, vydá na dobrodružnou cestu za poznáním a nalezením svého pravého místa na tomto světě. Jednoho dne je však Ribit náhodně zhypnotizován a začne si myslet, že není jen obyčejnou, trochu pomatenou žabkou, ale že je zakletým princem uvězněným v těle žabáka. Rozhodne se, že jeho posláním je políbit lidskou princeznu a tak se zbavit svého žabího prokletí."
Žabák Ribit
Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.