Trabant ve vašem kině. Hlasujte o místě premiéry další dobrodružné road movie Dana Přibáně.

Trabant ve vašem kině. Hlasujte o místě premiéry další dobrodružné road movie Dana Přibáně.
Trabantem do posledního dechu
Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici - půlroční dobrodružnou výpravu po Tichomoří. Kromě unikátního cestovatelského zážitku nový Přibáňův dokument ukazuje, že svět se dá projet netradičně v posádce dvou trabantů, polského Fiatu neboli malucha, Jawy a dokonce dvou invalidních vozíků, jejichž majitelé byli členy týmu. Česká kina se na internetu utkají o místo exkluzivní slavnostní premiéry, která proběhne 10. března. Do ostatních kin vstoupí Trabantem do posledního dechu o týden později. Klání ohledně místa slavnostní premiéry můžete ovlivnit zde. Výsledky budou zveřejněny 10. února. Měsíc poté se budou tvůrci promenovat na červeném koberci. 

Upoutávka:

Trabantem do posledního dechu
Film Trabantem do posledního dechu navazuje na úspěšný snímek Trabantem až na konec světa (2014) pojednávající o cestě Jižní Amerikou. Tentokrát výprava vedená cestovatelem Danem Přibáněm urazila za půl roku 15 291 kilometrů a překonávala ty nejsložitější překážky. “Vzdálenost je relativní, stejně jako čas. Deset kilometrů neprůjezdnou pustinou je dál než tisíc po dokonalé asfaltce. Šest měsíců není zase tolik, když pracujete od devíti do pěti, ale hrozně moc, kdy každý den nevíte, kde budete zítra spát. Byla to naše nejdelší nejkratší cesta,“ popisuje Přibáň.
Dan Přibáň
Trabantista Dan Přibáň
Filmaři o své novince mluví jako o docusoap. Tento žánr zpopularizovaný zejména BBC zaznamenává situace dokumentární formou, ale vzniká bez scénáře a tvůrci tak nezasahují do reálných situací.
Dáte Trambantům a dalším často podceňovaným přibližovadlům šanci?
trabant-ve-vasem-kine-hlasujte-o-miste-premiery-dalsi-dobrodruzne-road-movie-dana-pribane