US tržby: Závěrečné Hladové hry drží prvenství. Na záda jim dýchá Moby Dick.

US tržby: Závěrečné Hladové hry drží prvenství. Na záda jim dýchá Moby Dick.
Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část | Lionsgate
Jennifer Lawrence, Evan Ross, Sam Claflin, Liam Hemsworth
Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část | Lionsgate
Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část se drží téměř měsíc v čele US žebříčku tržeb. Katniss mohli diváci vidět 3651 kinech. Fanoušci Hladových her za vstupenky utratili 11.3 milionů dolarů, což je o 40 procent méně než o předchozím víkendu. Populární film s rozpočtem 160 milionů dolarů prozatím v USA utržil milionů 244. Tím se vzdálil aktuálně 11. Marťanovi (1.4 milionu za víkend, 222 milionů celkově) a nejnovější bondovce Spectre (6. místo, 4 miliony dolarů za víkend a 190 milionů celkem).
V srdci moře
V srdci moře | Freeman Entertainment CZ
Z druhého místa startuje typicky americká látka, přepis velrybářského dramatu V srdci moře. Filmov inspirovaný slavnou kihou Hermana Melvilla Bílá velryba je dalším smělým pokusem Rona Howarda, autora úspěšných a oblíbených Rivalů (2013). Drama pojednávající o posádce velrybářů, které se postaví do cesty gigantické stvoření, stálo kolem 100 milionů dolarů. A tržby za první americký víkend? 11 milionů USD. Z komerčního hlediska nic moc. Že by příliš velké sousto?
Na trojce se drží animák studií Disney/Pixar Hodný dinosaur. O třetím víkendu diváci za vstupenky zaplatili 10 milionů dolarů. Snímek jich má v amerických kinech na kontě zatím jen 90, což při štědrém rozpočtu 200 USD nevěstí nic dobrého.
Michael B. Jordan, Sylvester Stallone
Creed
Solidní čísla vykazuje sportovní drama Creed (2015) se Sylvesterem Stallonem v roli boxerského trenéra. Za trénujícího Rockyho utratili diváci o třetím víkendu jen o pár set tisíc USD méně než v případě "dinosaura". Snímek s rozpočtem 35 milionů dolarů prozatím utržil 80 mega. A tvůrci jsou na svém.
Emjay Anthony
Z druhého místa na páté kleslo překvapení minulého víkendu, komediální fantasy horor Krampus: Táhni k čertu (2015). Film s béčkovou zápletkou, kdy chlapec svou nerozvážností roztrhá dopis pro Santu a přivolá děsivé stvoření, utržil 8 milionů USD. Za necelé dva týdny od uvedení diváci za film utratili 28 mega. Rozpočet byl skromný - 15 milionů USD.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.