US tržby: Prodloužený víkend ve znamení Hunger Games, dinosaura, Rockyho a vypráskaného Frankensteina

US tržby: Prodloužený víkend ve znamení Hunger Games, dinosaura, Rockyho a vypráskaného Frankensteina
Viktor Frankenstein
Stříbro si urval debutující Hodný dinosaur, s nímž se Pixar pěkně zapotil (produkce neprobíhala zrovna hladce, měnil se tvůrčí tým i styl animace). Výsledný film nepůsobí dojmem průšvihu, jde ale o jednu ze slabších chvilek slavného studia, což je znát především na otvíráku za 39, respektive 55 milionů dolarů (pokud počítáme celý prodloužený víkend). Není to vyloženě málo, v Pixaru jsou ale zvyklejší na větší čísla a je otázkou, jestli bude z Hodného dinosaura podobná trvalka, jako z fenomenálního animáku V hlavě.
V opačném případě by tu mohlo studio finančně tratit. Což by byla novinka.
Hodný dinosaurus
Hodný dinosaurus
Kdo se naopak o úspěch bát nemusí, to je spin-off Rockyho Creed. Od tohohle filmu od začátku nikdo moc nečekal, o to větší přišlo překvapení. Novináři i běžní diváci se předhání v superlativech a ani tržby tuhle pecku nepotopily. Start za 42 milionů z prodlouženého víkendu, to je silný úder a to i v rámci Rockyho série, kde byly vždy otvíráky výrazně menší. Klobouk dolů před takovým úspěchem. Creed je vzácným důkazem toho, že jde vzít vytěženou sérii a znovunastartovat ji způsobem, který ocení fanoušci originálu a současně i noví diváci. Něco takového se povede málokdy.
Daniel Radcliffe, James McAvoy
Viktor Frankenstein
Zatímco Creed junior všem vytřel zrak, z Viktora Frankensteina se stal loser roku. Očividná snaha přiživit se na stylu Sherlocka Holmese s Robertem Downeym jr. totálně minula cíl. Recenze připomínají masakr a diváci také nijak nepomohli. Přestože byl film nasazen do široké distribuce, vydělal o prodlouženém víkendu usmolených 3.4 milionu a nedostal se ani do TOP10 (skončil dvanáctý). Studio do projektu nainvestovalo 40 milionů dolarů, což znamená, že úplný průšvih to nebude (v tom smyslu, že by padaly hlavy). Autoři filmu se ale pravděpodobně k Viktorovi v budoucnu hlásit nebudou.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.