Alien: Covenant: Michael Fassbender si zahraje hned dvě role

Alien: Covenant: Michael Fassbender si zahraje hned dvě role
A tím novinky nekončí. Bylo potvrzeno, že se vrátí Noomi Rapace, překvapivě ale v malé roli. Více prostoru naopak čeká Michaela Fassbendera, který by měl mít hned dvojroli. Scott to více nerozvedl, ale nabízí se dva Davidové, což by mohlo vést k velmi zajímavému střetu.
Více Fassbendera není něco, za co bychom nebyli rádi. Jeho anroid David byl bez debat tou nejzajímavější postavou Promethea (scenáristicky i herecky) a jakmile se objevil na scéně, s přehledem si ji ukradl pro sebe.
Podtitul Covenant v názvu filmu odkazuje na kolonizační loď, jejíž posádka se vydá do vzdáleného místa galaxie, který považuje za nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti půjde o hodně temný svět, na němž posádka narazí na Davida (Fassbender). Zajímavé na téhle zápletce je, že navazuje na předchozí díl opravdu velmi volně. Prometheus končil tím, že Elizabeth a David vyrazí za Inženýry na jejich rodnou planetu/ráj, aby zjistili, proč se rozhodli vyhladit lidstvo. Popis děje Alien: Covenant vypadá, že zmíněné události přeskočíme a budeme ve filmu pátrat po tom, co se vlastně Davidovi a Elizabeth stalo.
Premiéra Alien: Covenant je předběžně naplánována na 6. října 2017.