Hvězda série Gremlins naznačila, jakým směrem by se mohl vydat třetí díl

Hvězda série Gremlins naznačila, jakým směrem by se mohl vydat třetí díl
Zach Galligan
Autoři čtvrtého dílu jurské série to vzali oklikou. Ano, jejich film je do jisté míry restartem. Předchozí díly ale neignoruje, vychází z nich, odkazuje na ně a místo aby dějovou linii znovuvyprávěl, přirozeně ji rozšiřuje. Současně tak činí způsobem, že film může vidět i ten, kdo o originál v životě nezavadil a pořád si podívanou užije. To je dokonalé východisko z temného lesa restartů.
Jde v podstatě o zázrak, že to vyšlo. A vyšlo to zatraceně dobře. Jurský svět celosvětově vydělal 1.6 miliardy dolarů, což je částka, v níž nedoufal ani ten největší účetní optimista. Něco takového producenti nemohou ignorovat.
gremlins-3-se-vydaji-ve-stopach-jurskeho-sveta
Zach Galligan
Podle Zacha Galligana, který si zahrál v obou dílech Gremlins, se proto trojka vydá stejným směrem. "Půjdou na to podobně, jako tvůrci Jurského světa, takže se Gremlins 3 budou odehrávat 30 let po událostech původních filmů."
Galligan má sérii v krvi a tak dokonce přišel s vlastním námětem, co by se v novém pokračování mohlo dít. Jde o odvážnou myšlenku, že "kdyby se spojilo více gremlinů dohromady, vznikl by z nich nějaký mega-gremlin připomínající godzillu. Mohl by ničit třeba Londýn, převrátit Big Ben a dělat další podobné věci". Upřímně, není to ta nejhorší myšlenka, ale těžko říct, jestli ji studio bude chtít zrealizovat. Třeba ano, monstra momentálně letí.
Obrázek článku
Víte že...
... kritikům připadaly některé scény v prvních Gremlins (1984) příliš brutální? Podobné problémy měl tehdy i Indiana Jones a chrám zkázy (1984). Jeho režisér Steven Spielberg, který se na Gremlins podílel produkčně, proto společnosti MPAA, která uděluje filmům přístupnost, doporučil, aby kategorie přístupnosti rozšířila. Stalo se a vznikl dnes velmi využívaný rating PG-13.