48. týden-kinopremiéry: Gangster, Frankenstein, dinosaurus, John Williams a Monty Python

48. týden-kinopremiéry: Gangster, Frankenstein, dinosaurus, John Williams a Monty Python
Gangster Ka: Afričan
Gangster Ka: Afričan | Bioscop
Po dvou a půl měsících od premiéry filmu Gangster Ka (2015) do kin míří druhý snímek, inspirovaný osudy Radovana Krejčíre, Gangster Ka: Afričan (2015). Káčko (skvělý Hynek Čermák) úřaduje na Seychelách a v JAR. Jeho pád je jen otázkou času... Exotičtější "druhý díl" gangsterské série přitahuje větší pozornost než tuzemská "jednička". Bohužel se ale důsledněji nedrží Krejčířovy linky. Nechvalně proslulý podnikatel posloužil spíš jako marketingová vějička. Což nemění nic na tom, že recenzenti dávají snímku velmi dobrých 76 procent.
Hodný dinosaurus
Animovaný film Hodný dinosaurus si pohrává s následující otázkou: "Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli?" V novince studií Disney/Pixar se Apatosaurus Arlo spřátelí s člověkem, vydá se na cestu drsnou divočinou a objeví v sobě nevídané schopnosti. Film nadchne překrásnou animací, příběh je ale slabší.
Hodný dinosaurus
Hodný dinosaurus
Z recenze Františka Fuky: "Celá ta myšlenka s alternativní historií a s prehistorickým westernem není využita skoro nijak... Neříkám, že všechny ty dojemné / vtipné / akční okamžiky nefungují, ale jsou všechny strašlivě předvídatelné... Nezapomínejme, že jde oficiálně o film od Pixaru, který běžně natáčí boží věci. Hodný dinosaurus patří k jejich slabším kouskům..." Všechny recenze si přečtěte zde. Prozatím 77 procent.
Daniel Radcliffe, James McAvoy
Viktor Frankenstein
V 19. století napsala Mary Shelley román Frankenstein, jehož tématem - oživením mrtvé bytosti - se filmaři inspirují od prapočátků svého oboru. Tentokrát si Viktora Frankensteina zahrál James McAvoy. Jeho vyšinutého pomocníka Igora ztvárnil Daniel Radcliffe. A právě z jeho pohledu je příběh odvěkého střetu morálky a touhy vyprávěn. „S vědou a novými technologiemi vždy byl a je spojen strach, že se dostaneme do bodu, kdy už nad věcmi ztratíme kontrolu. A o tom vypráví náš film. Je o dvou mužích rozhodujících se, zda překročit tuto hranici. A jak se zachovají, když to nastane,“ popisuje Daniel Radcliffe. Recenze filmu si přečtěte zde.
John Williams
John Williams: Filmová hudba
Záznam koncertu John Williams: Filmová hudba ve vybraných kinech představí galavečer ve Walt Disney Music Hall v Los Angeles. Pořad, který před časem vyšel na BluRayi, neobsahuje bonusy v podobě rozhovorů. Kromě Williamsových filmových klasik dojde i na pár jeho nefilmových skladeb. Recenze si přečtěte zde.
Monty Python a Svatý Grál
Monty Python a Svatý grál slaví 40 let od premiéry. | Python (Monty) Pictures Limited
Monty Python a Svatý grál slaví čtyřicátiny. Ideální příležitost oprášit jejich filmovou klasiku, karikující dobu krále Artuše a provokující zastánce monarchie. Tenhle výlet bude pořádně zábavný a ujetý, zábavný. Nesmrtelné dílo, při jehož sledování ukápne nostalgická slza nejednomu vyznavači nekorektního humoru. Tím spíš v dnešní době. Přijde někdo s něčím podobným? Pochybuji.
Monty Python a Svatý grál: trailer | Pannonia Ent.
Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.