6 důležitých momentů, které nám ukázal trailer na Captain America: Občanská válka

6 důležitých momentů, které nám ukázal trailer na Captain America: Občanská válka
Zmíněný našlapaný trailer už jste určitě viděli, ale kdyby náhodou ne...
Captain America: Občanská válka
A teď už k tomu, co vše jsme si z upoutávky odnesli, respektive co se nám studio Marvel rozhodlo v prvním traileru ukázat. Není toho vůbec málo.
BUCKY SI PAMATUJE CAPA!
7-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-captain-america-obcanska-valka
Základ předchozího dílu spočíval v tom, že Winter Solider (Sebastian Stan) je ve skutečnosti kamarád Stevea Rogerse (Chris Evans) Bucky, který vlivem dramatických událostí ztratil paměť a chtěl svého BFF z dětství celý Návrat prvního Avengera zabít. Nyní "konečně ví" a může kopat za správný tým.
GENERÁL "THUNDERBOLT" ROSS JE ZPÁTKY
7-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-captain-america-obcanska-valka-1
Přestože se na to zapomíná, do první fáze marvelovských filmů patří i Neuvěřitelný Hulk s Edwardem Nortonem. Po krku mu šel generál Ross (William Hurt), na konci měl cameo Tony Stark a dokonce bylo v plánu film propojit s prvním Captainem Americou - existuje alternativní úvod filmu, v němž je v ledu vidět Capův štít. Neuvěřitelný Hulk byl pro slabší tržby a problematické natáčení odstaven na vedlejší kolej a skoro se zdálo, že se k téhle kapitole Marvel už hlásit nebude. Nyní ji oficiálně znovuzapojuje.
SOKOVIA ACCORDS
7-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-captain-america-obcanska-valka-2
Tenhle obrázek vypadá nedůležitě, ve skutečnosti by ale mělo jít o základ celého konfliktu. V marvelovském vesmíru je Sokovia fiktivní zemí, kde se ukrývala Hydra (viz úvodAge of Ultron). Záznamy incidentu by měly vést k tomu, že vládá schválí zákon o registraci superhrdinů, vyžadující, aby každý s nadpřirozenými schopnostmi odhalil svou identitu a registroval se jako řádný zaměstnanec vlády Spojených států. Tony bude pro, Capa proti.
BLACK PANTHER!
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-captain-america-obcanska-valka
O tom, že se Black Panther zapojí mezi filmové superhrdiny Marvelu, se ví již poměrně dlouho (více jsme o postavě psali zde). Nyní ho konečně vidíme v pohybu. A vypadá výborně! S tímhle kostýmem si někdo hodně vyhrál.
WAR MACHINE SESTŘELEN
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-captain-america-obcanska-valka-1
Největší spoiler, který nám první trailer naservíroval. V podobné bitvě jsou ztráty nevyhnutelné a obličej Tonyho Starka/Iron Mana (Robert Downey Jr.) jasně říká, že to James Rhodes/War Machine (Don Cheadle) pořádně schytá. Jak moc, to se teprve ukáže. Zajímavá je také rána v obleku Rhodese (na prsou). Naznačuje, že ho poslal k zemi Bucky/Winter Soldier, neboť je v traileru také záběr, kde se snaží na stejném místě zranit Iron Mana.
S PŘÁTELSTVÍM JE KONEC
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-captain-america-obcanska-valka-2
"Také jsem jím byl." Tahle věta, kterou Tony pronese poté, co Cap označí Buckyho za svého přítele, ve vás bude pravděpodobně ještě nějakou dobu po skončení traileru rezonovat. Hodně silný moment, ještě umocněný následnou bitvou ve třech. Věděli jsme, že půjdou proti sobě, ale takhle napřímo... Fanoušci si zkrátka budou muset svého favorita vybrat.
Obrázek článku
A který moment traileru nejvíce zaujal vás? Podělte se s námi o svůj názor!