Charlie Sheen dnes v pořadu televize NBC přiznal, že je HIV pozitivní

Charlie Sheen dnes v pořadu televize NBC přiznal, že je HIV pozitivní
V Hollywoodu to v posledních dnech vřelo. Na veřejnost prosákla zpráva, že je někdo ze známých a sexuálně velmi aktivních herců HIV pozitivní, což samozřejmě vedlo nejen k vlně spekulací, ale i strachu, koho mohl nakazit.
Četa
Charlie Sheen v ceněném válečném dramatu Olivera Stonea Četa z roku 1986 | Metro Goldwyn Mayer
Dnes Charlie Sheen ukončil veškeré spekulace oficiálním oznámením, že se zpráva týkala jeho. Herec je podle zpráv již čtvrtým rokem HIV pozitivní. Nemoc celou dobu tajil, což ho stálo miliony dolarů. Vědět o jeho stavu měla akorát bývalá manželka Denise Richards, která zřejmě není HIV pozitivní.
"Jsem zde, abych přiznal, že jsem HIV pozitivní. Jsou to tři písmena, která je těžké vstřebat," uvedl dnes Sheen v pořadu Today show televize NBC.
Sheenův lékař Robert Huizenga v pořadu zdůraznil, že je sice herec HIV pozitivní, ale nemá AIDS. Do konce života ovšem bude muset brát léky, aby se u něj nemoc nerozvinula. Sám herec řekl, že je naprosto nemožné, aby virus šířil vědomě mezi další lidi. Současně přiznal, že měl od diagnózy 2x nechráněný sex. Pokaždé ale protějšek o jeho zdravotním stavu věděl.
charlie-sheen-dnes-v-poradu-televize-nbc-priznal-ze-je-hiv-pozitivni-2
Mezi největší hity Sheenovy kariéry patří oba díly parodické série Žhavé výstřely
Impulzem k odhalení zdravotního stavu je vydírání. Každý, kdo do Sheenova domu přišel, musel odevzdat mobilní telefon a podepsat smlouvu o mlčenlivosti. Někteří po něm i přesto začali chtít miliony. „Lidé zapomínají, že ty peníze berou mým dětem. Mám pět a jedno vnouče. Věřil jsem jim, pustil si je hodně blízko a myslel si, že mi pomohou. Místo toho mě zradili. Po dnešku už platit nemusím. Cítím se, jako bych se dostal z vězení,“ dodal herec.
Sheen je známý nejen svým komediálním talentem, ale též problémy s alkoholem, drogami, sexuálními eskapádami a domácím násilím (pravidelně si platil jako společnice profesionální pornohvězdy, několikrát podstoupil léčení). Jeho divoký životní styl ho mimo jiné stál hlavní roli ve veleúspěšném komediálním seriálu Dva a půl chlapa, z něhož byl po osmi letech vyhozen.
charlie-sheen-dnes-v-poradu-televize-nbc-priznal-ze-je-hiv-pozitivni-1
Charlie Sheen v sitcomu Všichni starostovi muži
Sheen má svou vlastní hvězdu na hollywoodském chodníku slávy a hrál v řadě filmových hitů (Četa, Wall Street, První liga, Žhavé výstřely). Díky temperamentní povaze zažila jeho kariéra několik výrazných pádů. V roce 2000 prožil comeback díky seriálu Všichni starostovi muži, kde převzal vedení po nemocném Michaelu J. Foxovi. Za výkon v roli zástupce starosty Charlieho Crawforda byl oceněn svým jediným Zlatým glóbem (na další dva byl nominován za Dva a půl chlapa, ani jednou však sošku nezískal).