US tržby: Marťan vyhrál další kolo, Sandra Bullock ani Bradley Cooper se nechytli

US tržby: Marťan vyhrál další kolo, Sandra Bullock ani Bradley Cooper se nechytli
Dokonalý šéf
Až na pětce startoval Dokonalý šéf za 5 milionů a to měl k dispozici tři tisíce kin. Kdyby na začátku roku nebyl Bradley Cooper v kinech za ikonického Amerického snipera, neměl by z čísla 2015 vůbec dobrý pocit. Vyjma Dokonalého šéfa mu totiž letos propadla i Aloha. Někdy se to zkrátka sejde.
Ještě hůře si vedla Sandra Bullock. Komediální drama Our Brand Is Crisis, vycházející ze stejnojmenného ceněného dokumentu, mělo oscarové ambice. Všechno tomu nahrávalo. Atraktivní politická zápletka, výborné obsazení a schopný režisér David Gordon Green (Travička zelená, Joe). Podle recenzí se bohužel téměř nic z toho nepovedlo využít. Jen herci prý mají občas nějakou světlejší humornou chvilku. Diváci tenhle přešlap potrestali řádně. Otevřít za směšné 3 miliony, to se nepovedlo Bullock... no, vlastně nikdy.
Bradley Cooper
Dokonalý šéf
Ano, má ve filmografii ještě pár menších čísel, ale vždy šlo o kousky, které měly omezenou distribuci - například utahaná komedie Stydlivý polda s Liamem Neesonem z roku 2000. Ta startovala za pár set tisíc dolarů, ale taky to bylo v necelé třístovce kin. Těžko říct, co se stalo, že tentokrát diváci ukázali herečce takovým razantně záda. Dříve ji vždy aspoň trochu podrželi.
No a prolítla i z traileru zábavně vypadající komedie Scout's Guide to the Zombie Apocalypse, jíž kritici také sestřelili a nedostala se ani do TOP10.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku tržeb.