44. týden-kinopremiéry: Emily Blunt proti drogovému kartelu, Jiří Mádl v nekonečném seriálu a fakující učitel

44. týden-kinopremiéry: Emily Blunt proti drogovému kartelu, Jiří Mádl v nekonečném seriálu a fakující učitel
Victor Garber, Emily Blunt
Sicario: Nájemný vrah | Lionsgate
Kanadský režisér Denis Villeneuve patří do první ligy. Nakročeno měl již v případě mysteriózního thrilleru Zmizení (2013) a novinkou Sicario: Nájemný vrah to potvrzuje. Na hranici USA a Mexika dochází k černému obchodu s drogami. Kartely po sobě zanechávají zohyzděná lidská těla. Bude mít agenta FBI Kate (Emily Blunt) žaludek na to projít si tímto peklem? A odhalí skrytý mozek narkomanského podsvětí? Sicario zaujme drsnou autenticitou, až fyzickým prožitkem z filmu. Snímek neprovází jeden výstřel a výbuch za druhým, ale když už přijde, pořádně vás uzemní. Nechybějí zvrhlé charaktery na straně "dobra", chvílemi až artová kamera, minimalistická hudba a beznaděj.
Sicario: Nájemný vrah
Z recenze Františka Fuky: " Poměrně brzy je jasné, že ve filmu půjde (kromě boje s narkomafií) především o to, zda se Bluntová dokáže smířit s tím, že při tomto boji musí jít předpisy do značné míry stranou a z muže/ženy zákona se musí stát hajzl a spolupracovat s menšími hajzly, aby mohl být zničen větší hajzl. To má velký potenciál a nepřipadá mi, že by z toho vyplynulo tolik zajímavého, kolik mohlo. Není to nijak zásadní prohřešek. Ale u filmu, jehož většina aspektů je tak špičková, mi ten scénář, který je jen průměrný, trochu vadil."
Všechny recenze Sicaria si přečtěte zde. Prozatím 81 procent.
Elyas M'Barek
Fakjů pane učiteli 2
Po roce a měsíci se do českých kin vrací německá komediální série Fakjů pane učiteli 2. Pro evropské patrioty, kteří berou americkou továrnu na sny obloukem, jasná záležitost. Příběh filmu? Pan učitel se s vybranými studenty vydává do Thajska, aby našel ukradené diamanty. Do toho se bude muset vypořádat s výpravou konkurenční školy.
Z recenze Františka Fuky: "Film je zjevným kalkulem jenom pro prachy, což je škoda, protože se z něj dalo vytěžit hodně a z řemeslného hlediska jde o velmi vydařenou záležitost: Slušná výprava, řízný soundtrack, svižný střih, exotika, barvičky... A docela slušný český dabing, ve kterém jen občas zazní věty, u kterých netušíte, co mají sakra znamenat."
Fakjů pane učiteli 2
Tak schválně, bude třetí díl? Rozhodne komerční úspěch. Recenze filmu Fakjů pane učiteli 2 si přečtěte zde. Prozatím 60 procent.
Filip Kaňkovský
Jedna ukázka silného product placemnetu - reklamy | Bio Illusion
Jiří Mádl hraje režiséra. Režiséra nekonečného seriálu, který dostane nápad oživit nudnou podívanou angažováním skutečného mafiána. Věc se podaří, ale to víte, když si zahráváte s podsvětím, nemůžete si být ničím jisti. Celebrity s. r. o. natočil Mádlův dlouholetý spolupracovník a kamarád Miloslav Šmídmajer. Další nenáročná komediální podívaná, kde se v hlavní roli vedle Mádla představí "product placement". Recenze si přečtěte zde. Prozatím 45 procent.
Burak Yigit, Franz Rogowski, Laia Costa, Sebastian Schipper, Frederick Lau | Film Europe
Do kin dále míří německé drama Victoria. Snímek uvozuje motto "Jedno město. Jedna dívka. Jedna noc. Jeden záběr." Zdánlivě nevinná noc v Berlíně se změní v adrenalinovou jízdu, během níž nebude chybět alkohol, láska, loupež a boj o holý život. Snímek zaujal na Berlinale, odkud si odnesl cenu za umělecký přínost. Recenze si přečtěte zde.
Koza
Z Berlinale míří do českých kin i koprodukční Koza. Drama je hraným příběhem ze života boxera Petera Baláže, který se po účasti na olympiádě v Atlantě dostal na samotné lidské dno. Film zaujme civilní atmosférou a tím, že si zde sám sebe zahrál někdejší slovenský olympionik. Příběh plný drsných ran, absurdit a životních paradoxů se vám zadere pod nehty. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 68 procent.
Ed Sheeran
Ed Sheeran Jumpers for Goalposts | distributor
V neděli 1. listopadu vstoupí do distribuce hudební přenos Ed Sheeran Jumpers for Goalposts (2015). Snímek "spojuje největší koncerty v kariéře Eda Sheerana z června letošního roku na stadionu ve Wembley a je doplněný o pohled do zákulisí celého turné a o vyprávění lidí, kteří se s Edem Sheeranem dobře znají. Vše je navíc v dokonalé obrazové kvalitě, ve 4K Ultra HD." Že nevíte, kdo je Ed Sheeran? Populární britský zpěvák a textař, který skládal pro Taylow Swift, One Direction, Hillary Duff nebo pro film Hvězdy nám nepřály (2014). Budou Sheeranovi přát tuzemští diváci a posluchači?
Ed Sheeran Jumpers for Goalposts
Seznam všech říjnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.