Retro recenze: Fakjů pane učiteli 2 - Slabší odvar zábavného prvního dílu?

Retro recenze: Fakjů pane učiteli 2 - Slabší odvar zábavného prvního dílu?
Fakjů pane učiteli 2 a druhé místo žebříčku CZ tržeb.
Narozdíl od prvního dílu se tentokrát většina filmu odehrává v exotickém prostředí mimo jakoukoliv školu a hlavní ženská hrdinka (Zekiho partnerka) se v něm téměř nevyskytuje. Stejně jako většina ostatních učitelů a žáků, protože - nezapomeňte - do Thajska jede jenom těch šest (nebo kolik) "nejulítlejších", tzn. pět idiotů a jeden inteligentní aspergerista. Takže téměř úplně zmizel humor, vycházející z kontrastu škola / recidivista. V tomhle filmu je většina hlavních hrdinů podobně zkažená, takže se jenom předhánějí v tom, kdo koho více nasere a udělá větší pitomost / naschvál / sprosťárnu. Vydržím hodně, ale v tomhle filmu pro teenagery mi hustota výskytu slov "píča" a "kunda" připadala skutečně až příliš vysoká.

Trailer:

Fakjů pane učiteli 2
Problém není v tom, že by film byl příliš sprostý (jedna ze studentek zkouší vystřelit pingpongáč z vulvy a zůstane jí tam, hahaha), ale v tom, že jeho scénář je ještě mnohem, mnohem debilnější, než u jedničky a hrdinové se úplně náhodně, během vteřiny, mění ze sympaťáků na zmrdy a naopak. Mnohokrát během filmu.
Film je zjevným kalkulem jenom pro prachy, což je škoda, protože se z něj dalo vytěžit hodně a z řemeslného hlediska jde o velmi vydařenou záležitost: Slušná výprava, řízný soundtrack, svižný střih, exotika, barvičky...
A docela slušný český dabing, ve kterém jen občas zazní věty, u kterých netušíte, co mají sakra znamenat.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE