CZ tržby: Nejlepší trojice se nemění. Žebříčku vévodí Marťan.

CZ tržby: Nejlepší trojice se nemění. Žebříčku vévodí Marťan.
Marťan
Ubylo mu kin (z 75 na 50), ale pořád dominuje. Marťan Ridleyho Scotta vidělo o třetím víkendu 34.922 diváků. V pokladnách kin nechali 5.5 milionu korun. Za necelé tři týdny od nasazení zhlédlo Matta Damona přes 180 tisíc diváků. Tržby činí téměř 28 milionů korun. Solidní.
Hotel Transylvánie 2
Hotel Transylvánie 2
Velmi podobná čísla patří i v pořadí druhému filmu, animovanému Hotelu Transylvánie 2. V českých kinech je na rozdíl od Marťana o týden déle. O uplynuvším víkendu vyrazilo na zábavné panoptikum 34.408 diváků. Za vstupenky zaplatili 4.66 milionu korun. Dracula a spol. brzy přivátají dvou stého tisícího diváka. Bude třetí díl?
Everest
Třetí místo pro Everest Baltasara Kormákura.
Výprava na Everest skončila i tentokrát třetí. Působivý dobrodružný film islandského režiséra Baltasara Kormákura byl promítnut ve 43 kinech. O čtvrtém víkendu od nasazení na něj přišlo 11.552 diváků, kteří v pokladnách nechali 1.82 milionu korun. Doporučujeme projekci ve 3D.
Nejúspěšnější premiérovou novinkou je mysteriózní horor Guillerma del Tora Purpurový vrch. Ze všech filmů žebříčku byl nasazen do největšího počtu kin (97), stačilo to až na čtvrtou pozici. Pastvu pro oči a povahy, co se rády bojí, zhlédlo 12.611 diváků. Za vstupenky zaplatili 1.67 milionu korun. Porovnáme-li to s nízkorozpočtovými horory, které čas od času zaznamenají výraznější divácký úspěch, je del Torova opulentní novinka libůstkou autora, který si svá díla nejen píše a režíruje, ale též platí z jiných, komerčnějších projektů.
Joseph Gordon-Levitt
Muž na laně | Sony
Když srovnáme pochvalné recenze filmu Muž na laně (2015) s vlažným diváckým (ne)zájmem, vyjde nám v rámci tuzemské návštěvnosti docela výrazné komerční zklamání. Novinka oscarovéhorežiséra Roberta Zemeckise je filmovou pohádkou, která by měla fungovat. O druhém víkendu od nasazení ale na film do 65 kin přišlo jen 8.006 diváků. Tržby činily 1.32 milionu korun. Snímek s rozpočtem cca 35 milionů dolarů se nechytil ani v USA. Zde by člověk očekával, že příběh o provazochodci, který balancoval mezi věžemi World Trade Center, zahraje na vlasteneckou notu. Chyba lávky. Bohužel.
Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství
Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství. | Česká televize
Originální pásmo pohádek pro děti Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství (2015) skončila až dvacátá. Do 12 kin vyrazilo na animované příběhy 363 dětí a rodičů. Tržby dosáhly 38 tisíc korun.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.