Smrtonosná past 6: Len Wiseman jako režisér, Bruce Willis v roli vypravěče

Smrtonosná past 6: Len Wiseman jako režisér, Bruce Willis v roli vypravěče
Jisté změny jsou ale třeba. Milovníkům série může být v zásadě jedno, jak si pětka vedla finančně. Klíčové je, že byla opravdu špatná (a bohužel tím způsobem, že začala použitelně a skončila jako jedno z těch hrozných béček, které v Bulharsku natáčí Steven Seagal). Fanoušci tušili průšvih od chvíle, co byl na režisérské křeslo povolán John Moore (Max Payne), ale studio mu důvěřovalo. Tentokrát už se snad poučilo, neboť podle Deadline Foxové lanaří k natáčení šestky Lena Wisemana, režiséra velmi solidní čtyřky.
Wiseman s producentem Lorenzem di Bonaventurou momentálně hledají člověka, který by dal dohromady scénář. I tady je třeba zvýšeného úsilí. Opět v akci psal Skip Woods (Hitman, Hitman: Agent 47, Sabotage), u kterého je všeobecně nepochopitelné, co vůbec v Hollywoodu dělá.
Zásadní možnou změnou je to, že by Willis v šestém díle předal štafetu někomu mladšímu. Klasický John McClane by ve filmu byl, měl by však roli vypravěče, jehož vzpomínky by zavedly diváky do roku 1979. Zde bychom sledovali mladého McClanea coby policejního zelenáče v New Yorku.
Obrázek článku
Ne, není to bohužel vtip. A ano, je to tak hrozný nápad, jak to zní. V prvé řadě je jasné, že to smrdí rebootem, v němž by vlastně studio začalo s postavou od začátku. A nedává ani moc smysl, aby někdo jiný hrál mladého McClanea / Willise, když máme samotného mladého Willise v postavě zažitého.
Snad si u Foxů uvědomí, že to, co fanoušci chtějí, není příběh cucáka McClanea, ale důstojné rozloučení se s originálem. Dopřejte McClaneovi pořádné finále šestým dílem a pak se můžeme bavit o nějakém prequelu.
Obrázek článku