Steven Spielberg naznačil, že má pořád v plánu natočit Indiana Jonese 5 s Harrisonem Fordem

Steven Spielberg naznačil, že má pořád v plánu natočit Indiana Jonese 5 s Harrisonem Fordem
Postava je jasná, představitel, tam už je to komplikovanější. Harrison Ford nemládne a pokud mu hodně rychle nepřistane na stole scénář, bude svůj part odehrávat leda s kyslíkovou maskou na obličeji. Zatím by to ale pořád šlo a možná, když nám filmoví bozi (pardon, producenti) budou přát, se s ním v pětce setkáme. Minimálně tohle téma nyní nakousl Steven Spielberg.
Spielberg momentálně absolvuje propagační kolečko k dramatu Most špionů. V  odpovědích zaskočil přítomné novináře prohlášením, že nyní mají Tom Hanks (který v Mostě špionů hraje hlavní roli) a Harrison Ford shodně čtyři jím režírované filmy a je proto na řadě Ford s pátým Indiana Jonesem.
Kéž by to vyšlo! Vidět ještě jednou Forda, jak se legendární postavy ujme (a dopřeje jí nějaké důstojné finále), by určitě nebylo ke škodě. Je ale otázkou, jestli s Fordem stále počítá studio. Počátkem roku se objevily zvěsti, že postavu dobrodružného archeologa převezme Chris Pratt. Jednou z teorií je, že by hrál Fordovo mladší já a film se odehrával ve dvou časových rovinách. Mohlo by také dojít na předání žezla, kdy by Prattova postava byla (například) Jonesův bývalý student. Ale to už je opravdu čirá spekulace.
Minimálně podle Spielberga je každopádně Ford jako Indiana Jones stále ve hře. Tak snad se v nejbližší době o pětce dozvíme něco konkrétnějšího.