Autor hudby k Jurskému světu a novému Star Treku chystá koncert v Praze

Autor hudby k Jurskému světu a novému Star Treku chystá koncert v Praze
Michael Giacchino patří k současné skladatelské špičce. Jsme poctěni, že v Praze uvedeme jeho nejslavnější skladby, některé dokonce ve světové koncertní premiéře,“ řekl za pořadatele Nikola Bojčev, ředitel festivalu Film Music Prague. Vůbec poprvé diváci uslyší například suitu z letošního nejúspěšnějšího filmu Jurský svět.
V Rudolfinu vystoupí Český národní symfonický orchestr a Vysokoškolský umělecký soubor Karlovy univerzity pod vedením španělského skladatele a dirigenta Fernanda Velázqueze. Sólistkou koncertu bude sopranistka Christina Johnstonová.
„Zpívám sólo ve skladbě Roar! z filmu Monstrum. Je to náročný part pro velmi vysoký soprán,“ prozradila sopranistka Johnstonová. Skladba Roar! je skladatelovou poctou japonským hororům 50. let, zejména Godzille.
autor-hudby-k-jurskemu-svetu-a-novemu-star-treku-chysta-koncert-v-praze
Partnerem koncertu je rádio Classic Praha, které se zaměřuje čistě na klasickou a filmovou hudbu. „Velice nás těší, že se v České republice konají akce jako právě tato. Michael Giacchino je génius filmových melodií a jeho tvorbu rádi pouštíme i na Classic Praha,“ líčí programová ředitelka rádia Martina Klausová.
Michael Giacchino se narodil v roce 1967 v americkém New Jersey. Poprvé na sebe upozornil hudbou k videohře Ztracený svět: Jurský park. Jeho hollywoodskou kariéru nastartoval veleúspěšný soundtrack k snímku Úžasňákovi. Giacchino je dlouholetým spolupracovníkem slavného režiséra a producenta J.J. Abramse. V současné době skládá hudbu k chystanému celovečernímu filmu Star Trek Beyond.
Podrobnosti o chystaném koncertu „Michael Giacchino In Concert“, který bude 25. října v pražském Rudolfinu, najdete na webových stránkách.